Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-11-2009

Litouwse dieseldieven aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft vannacht na een melding van een alerte getuige, omstreeks 01.00 uur op het Laageinde twee mannen uit Litouwen (20 en 28 jaar) aangehouden ter zake diesel diefstal.

De melder gaf door dat hij vier verdachte personen had gezien op een terrein waar vrachtauto's en touringcars staan. De agenten zagen nabij dit terrein een donkleurige BMW,met geopende tank, staan met Engels kenteken. Een paar meter verder stonden twee jerrycans gevuld met diesel. Hierna zijn de agenten het terrein opgegaan. Er bleek bij zeker twee vrachtwagens diesel weggenomen te zijn. De sporen daarvan waren zichtbaar op de tank en op de grond. Twee agenten zagen op het Laageinde twee mannen lopen in de richting van de BMW. Beide mannen stonken naar de diesel, ook zaten hun schoenen onder de modder en het zand. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De twee andere verdachten waarover de melder sprak, zijn niet meer aangetroffen.

Dronken bestuurder neemt rotonde langs verkeerde kant

DUSSEN: De politie heeft dinsdagmiddag op de Provincialeweg een 35-jarige man uit haarsteeg aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist nadat er een melding was binnengekomen. Volgens de melder had de bestuurder met zijn auto de gehele wegbreedte nodig en nam hij de rotonde verkeerd. Hij blies 665 ugl en krijgt daarom een proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen vier biertjes gedronken.

Bromfietscontrole in Dorst

DORST: De politie heeft gisteren in Dorst op de Broekstraat een bromfiets- en verlichtingscontrole gehouden. Twee motorrijders zorgden voor de aanvoer van bromfietsers. Er werden 39 bromfietsers
gecontroleerd.

Vier bromfietsers kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid te hoog was. Ook werden binnen uitgedeeld voor geen verzekering (1), geen rijbewijs (1) en geen kenteken (1) Vijf fietsers kregen een prent omdat de verlichting niet in orde was. Ook werden twee automobilisten op de bon geslingerd omdat ze door een gesloten verklaring reden.

Arrestatie na bedreigingen

GEERTRUIDENBERG: De politie van Limburg Zuid heeft gisteren op verzoek van het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen en met toestemming van de officier van justitie een 60-jarige man uit Brunssum aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij telefonisch zijn zus en zwager die in Geertruidenberg wonen, diverse malen ernstig bedreigd had.

Bij het onderzoek in zijn woning werden twee neppistolen aangetroffen. Een lijkt erg sterk op een Browning. Hij had de vuurwapens naar eigen zeggen in Duitsland gekocht. De verdachte heeft de dreigementen toegegeven. Volgens hem was het een schreeuw om aandacht.

Opnieuw bekeuringen voor sluipverkeer

TERHEIJDEN: Agenten hebben vanmorgen naar aanleiding van klachten van omwonenden opnieuw een verkeerscontrole gehouden op de Bredaseweg, tussen Terheijden en Breda. Ter plaatse is er sprake van sluipverkeer als er zich een file vormt. Er wordt dan in strijd met een gesloten verklaring (met onderbord uitgezonderd bestemmingsverkeer en
landbouwvoertuigen) over een parallelweg van de Burgemeester
Ruttenbrug gereden. Veel sluipverkeer maakt in de ochtendspits misbruik van deze route, om de file van het inkomende verkeer naar Breda te omzeilen. Ze zijn daarbij in overtreding. Die file wordt overigens door het sluipverkeer zelf in stand gehouden. De file krijgt namelijk rood licht op het moment als de file-omzeilers bij groen licht vooraan aansluiten

Er werden tussen 07.50 en 08.40 uur, 33 bekeuringen uitgeschreven. Vanwege het grote aanbod werden de beschikkingen later uitgeschreven, deze zijn inmiddels naar de betrokkenen gestuurd. De boete bedraagt 60 euro. Op 11 november jl. werden 56 bekeuringen uitgeschreven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-11-2009 15:58 | © Regio Midden en West Brabant |