Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 18 november 2009 - Onderwerp Doelmatig waterbeheer


1

Geachte voorzitter,

De Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat heeft mij verzocht om - samen met de Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - binnen twee weken te reageren op het voorstel dat ik heb ontvangen van de Unie van Waterschappen om te komen tot doelmatiger waterbeheer. Daarin zou ook de reactie van IPO en VNG moeten zijn opgenomen. De Vaste Commissie vraagt tevens om het onderwerp te betrekken bij het Algemeen Overleg dat staat gepland op 1 december over de effecten van de Wet modernisering Waterschapsbestel.

Het kabinet is graag bereid met u van gedachten te wisselen over de brief die ik van de Unie heb ontvangen. Zoals aangegeven in de Voorjaarsnota wil het kabinet voor het eind van het jaar daartoe een voorstel bespreken om te komen tot grotere doelmatigheid in het waterbeheer en tot besparingen op de Rijksbegroting. Om tot een afgewogen voorstel te komen hecht ik aan een zorgvuldige dialoog met IPO en VNG. Uw Kamer onderschrijft dit eveneens.

Dit alles maakt het niet mogelijk om binnen twee weken met een afgewogen kabinetsstandpunt te komen. Een kabinetsreactie kunt u op zo kort mogelijke termijn tegemoet zien, zo mogelijk nog dit jaar. Voor de volledigheid doe ik u een afschrift van de brief van de Unie van Waterschappen toekomen. Ik wil op
1 december graag met u spreken over de reeds geagendeerde onderwerpen in het kader van de effecten van de Wet modernisering waterschapsbestel.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa
a
agina 1 van 1 P