Gemeente Breda

Breda presenteert visie op verkeer en parkeren in het Mastbos

Het Bredase college van B&W heeft deze week een visie op de verkeersproblematiek in het Mastbos vastgesteld en deze vrijgegeven voor consultatie.

De visie is tot stand gekomen na uitvoerig overleg met bedrijven, instellingen en andere belanghebbenden.

Â

Wethouder Willems: âWe willen dat ook toekomstige generaties van het Mastbos kunnen genieten. Door de toenemende druk van het autogebruik dreigt de kwaliteit en aantrekkingskracht van het bos sterk achteruit te gaan. Daarom hebben we samen met alle belanghebbenden een visie opgesteld met mogelijke oplossingen voor de problemen die er spelen.â

Â

Het Mastbos kent allerlei soorten gebruikers die allemaal hun eigen wensen en behoeften hebben. In de visie staan de hoofdlijnen voor oplossing van de verkeers- en parkeerproblemen. Op basis daarvan worden concrete inrichtingsmaatregelen voorgesteld. In de visie wordt ervan uitgegaan dat het parkeren van autoâs zoveel mogelijk aan de randen van het bos geconcentreerd plaatsvindt. Daar komen aantrekkelijke knooppunten met verschillende functies. Bezoekers kunnen hier hun autoâs kwijt en ook informatie krijgen. Bovendien hebben de wandelroutes hier hun vertrekpunt. De routes voor de autoâs worden duidelijker aangegeven. De voornaamste parkeerroutes lopen langs de west- en oostkant van het bos. Het is niet alleen de bedoeling om de parkeer- en verkeersdruk te verminderen, maar ook om de veiligheid van bezoekers te vergroten. Zo worden enkele veiligheidsmaatregelen voorgesteld op de Duivelsbruglaan.

In de uitwerking is het parkeren op vier plekken geconcentreerd, waar nu al grote groepen bezoekers komen. Het gaat om een knooppunt bij de restaurants Heeren van Oranje en De Boschwachter, bij het speelbos/Japans restaurant/kantoor Waterschap Brabantse Delta en bij de restaurants Den Deijl en De Kogelvanger.

Â

De consultatie over de âVisie Verkeersproblematiek Mastbos en omgevingâ loopt van 18 november aanstaande tot en met 10 januari 2010. Op woensdag 16 december vindt een consultatieavond plaats in het Bredase Stadskantoor. Na de consultatie wordt de visie definitief vastgesteld, waarna een plan van aanpak voor de uitvoering wordt opgesteld.

Â

Breda, 18 november 2009

Te downloaden:

* 0427_09 Mastbos_def.pdf