Gemeente Waalwijk Extra geld Starterslening Koopwoning

De gemeente Waalwijk stelt - in navolging van de provincie Noord-Brabant - per 1 november 2009 extra geld beschikbaar voor de Starterslening, om op deze manier een extra impuls te geven aan de woningmarkt. Voor starters op de woningmarkt is het niet altijd even makkelijk om een huis te kopen. Met de Starterslening biedt de gemeente Waalwijk mensen die voor het eerst een huis kopen een steuntje in de rug.

Brabants Startersfonds
Sinds 1 oktober heeft de provincie Noord-Brabant het Brabants Startersfonds opgericht. Dit fonds maakt het mogelijk om met een, naar verhouding kleine, bijdrage vanuit de gemeente meer startersleningen te verstrekken. De gemeente Waalwijk maakt graag gebruik van het Brabants Startersfonds en kan hierdoor vanaf 1 november 2009 minimaal 60 startersleningen extra aanbieden aan starters op de woningmarkt.

De Starterslening
De startersregeling maakt het starters makkelijker om een woning te kopen. De lening wordt op een verantwoorde manier bovenop de maximale hypotheek van de eigen bank verstrekt. De lening is gedurende de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Je hebt over deze lening de eerste drie jaar dus geen maandlasten.

Meer informatie
Om in aanmerking te komen voor de Starterslening geldt er een aantal voorwaarden, net als op de hoogte van de lening. Op www.waalwijk.nl/starterslening vind je meer informatie en kun je lezen hoe je een aanvraag in kan dienen.

Publicatie datum 02-11-2009