Gemeente Waalwijk Waalwijk werkt aan de weg

Vrijdag 30 oktober jongstleden is de Noorder Parallelweg weer opengesteld voor verkeer. Na een aantal tegenslagen vanwege werkzaamheden van de nutsbedrijven - is het werk nu bijna afgerond. Het doorgaande verkeer vanuit de Ambrosiusweg en de Van der Klokkenlaan is, na maanden afgesloten te zijn geweest, weer mogelijk. Nu starten de werkzaamheden aan de Wilhelminastraat. Dit werk wordt gefaseerd uitgevoerd van het zuiden naar het noorden.

Kruising Noorder Parallelweg - Wilhelminastraat Op de kruising tussen de Noorder Parallelweg en de Wilhelminastraat is een verkeerslicht geplaatst dat nog niet werkt. Dit zal eind november functioneren. Verder wordt de komende weken, als laatste klus, het groen aangeplant.

Reconstructie Wilhelminastraat
Voor de reconstructie van de Wilhelminastraat wordt maandag 2 november het deel tussen de Irenestraat (inclusief de kruising) en de Bernhardstraat (inrit naar het Unnaplein) opgebroken. Het Unnaplein is dan alleen nog bereikbaar via de Grotestraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Putstraat-Noorder Parallelweg. Deze fase van de reconstructie is afhankelijk van de weersomstandigheden - voor de kerst gereed.

Kruising met de Grotestraat - Hertog Janstraat
Naar verwachting starten de nutsbedrijven halverwege november op de kruising met de Grotestraat - Hertog Janstraat. Hier kan het doorgaande verkeer enige hinder van ondervinden. Het Unnaplein blijft gewoon toegankelijk vanuit de Grotestraat.

Het totale werk is volgens planning halverwege juni 2010 afgerond.

Publicatie datum 02-11-2009