Gemeente Waalwijk Officiële start bouw Medisch Cluster Waspik

Op donderdag 12 november 2009 vindt om 15.00 uur de officiële start van de bouw plaats van het Medisch Cluster in Waspik. Wethouder Usman Santi onthult op deze middag de naam van het nieuwe gebouw. Aan de inwoners van Waspik is dit voorjaar gevraagd een naam voor het Medisch Cluster te bedenken. Deze oproep heeft een flink aantal suggesties opgeleverd, waaruit door de zorgpartners uiteindelijk een definitieve keuze is gemaakt.

Het Medisch Cluster
Enkele weken geleden is al gestart met de bouw van het Medisch Cluster. Na voltooiing eind 2010 kunnen de inwoners van Waspik hier terecht voor de huisarts, apotheek, fysiotherapie, kinderopvang, en de diensten van Thebe en Juvans Maatschappelijk werk. Ook worden voor Prisma twaalf woningen voor mensen met een beperking gerealiseerd en worden twaalf ruime appartementen voor senioren gebouwd.

Pluswijken
Waalwijk heeft gekozen voor een indeling in zes Pluswijken. In al deze wijken worden voorzieningen getroffen die waarborgen dat in de toekomst de wijkbewoners kunnen beschikken over voldoende aangepaste woningen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en ontmoetingsmogelijkheden. In Waspik is gekozen om dit aantal en type voorzieningen te realiseren in een driehoek die centraal in het dorp ligt; te weten de locatie de Riethorst (zorg), het Medisch Cluster (eerstelijnszorg, kinderopvang en wonen) en Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder (ontmoeten en welzijn).

Uitnodiging Start Bouw
U bent van harte uitgenodigd om bij de officiële start van de bouw van het Medisch Cluster aanwezig te zijn.

Datum & tijd: donderdag 12 november 2009, 15.00 uur Locatie: Sportcentrum Waspik, Wilhelminastraat 2, Waspik

Publicatie datum 09-11-2009