Gemeente Doetinchem

Persbericht, 18 november 2009

Doetinchem zoekt beroepsbeoefenaren voor On Stage

Doetinchem gaat On Stage. Onder het motto Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd? krijgen Doetinchemse VMBO-leerlingen de kans om kennis te maken met échte beroepsbeoefenaren en hun werk. Wethouder Loes van der Meijs is ambassadeur van het project. Er worden nog beroepsbeoefenaren gezocht die willen meedoen.

Doetinchem On Stage is een initiatief van AOC-Oost, Metzo College, IG&D, Profijt, Kamer van Koophandel, Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek (POA), Projecthuis en de gemeente Doetinchem. Support komt er van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn.

Via verschillende activiteiten die gedurende het hele schooljaar plaatsvinden, oriënteren VMBO-leerlingen zich op de verschillende beroepen die er zijn. Het project eindigt met twee hoogtepunten: de Beursvloer On Stage op 10 februari 2010 en de Doetinchemse Doe Dag op 9 maart 2010.
Aan de Beursvloer On Stage maken ongeveer negenhonderd leerlingen en zon driehonderd beroepsbeoefenaren kennis met elkaar. In korte gesprekjes staat het beroep centraal. Ook worden ter plekke matches gemaakt tussen leerling en beroepsbeoefenaar, bijvoorbeeld voor een mentorschap, snuffelstage of kijkdag.
Tijdens de Doe Dag brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de beroepsbeoefenaren. Dan wordt de werkplek bekeken en kunnen beiden wat langer met elkaar van gedachten wisselen over het vak.

Enthousiaste beroepsbeoefenaren gezocht
Voor beide activiteiten zoeken de organisatoren nog enthousiaste beroepsbeoefenaren die willen meedoen aan de Beursvloer On Stage en de Doetinchemse Doe Dag. Ter voorbereding is er een aparte bijeenkomst, waarin het project uitgebreid wordt toegelicht. Opgave voor deelname kan via www.doetinchemonstage.nl.