Gemeente Haaksbergen


Oproep van GGD Regio Twente
18-11-2009 Oproep van GGD Regio Twente
Naar aanleiding van de oproep voor vaccinatie van kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar krijgt de GGD Regio Twente veel vragen over het oproepschema. Omdat er per uur circa 1000 kinderen en /of huisgenoten worden opgeroepen voor een vaccinatie, vraagt de GGD de opgeroepenen om op de aangegeven data en locatie te komen. Dit om stremmingen in de doorstroming te voorkomen, zowel bij de priklijnen zelf als in het verkeer.

Mieke Besselse, teamleider infectieziektebestrijding van de GGD Regio Twente: "Veel mensen bellen ons omdat zij bijvoorbeeld in verband met hun werk liever 's ochtends of aan het eind van de dag met hun kind naar de vaccinaties komen. Het gaat echter om 42.000 mensen die zijn opgeroepen voor vaccinatie. Zelfs als maar 10% denkt: ik kom wel op een ander tijdstip, geeft dit logistieke problemen. De wachtrijen worden dan langer en er kunnen bij enkele locaties verkeersproblemen ontstaan. Dit is voor zowel ouders als zeker ook voor de kinderen niet wenselijk."

Landelijk is besloten geen reservedatum aan te wijzen voor het inhalen van vaccinaties. Mensen die in de week van 23 november dus niet kunnen komen hebben geen mogelijkheid dit op een later tijdstip in te halen. "We begrijpen dat dit voor veel mensen vervelend nieuws is", aldus Mieke Besselse. "We moeten ons hier echter ook als GGD aan houden. Bovendien is het organisatorisch niet mogelijk om op een later tijdstip nog duizenden mensen te vaccineren. Deze mensen kunnen overigens wel hun eerste prik alsnog halen tijdens de tweede vaccinatieronde in de week van 14 december."

Kijk voor een antwoord op de meest gestelde vragen of een overzicht van data en locaties op www.ggdregiotwente.nl.