Plan Nederland

MEDEDELING

Elsemieke Havenga en Esther-Mirjam Sent toegetreden tot Raad van Toezicht Plan Nederland

Amsterdam, 17 november 2009- Oud-presentatrice Elsemieke Havenga en professor dr. Esther-Mirjam Sent zijn op 17 november toegetreden tot de Raad van Toezicht van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Zij zullen op grond van hun expertise een bijdrage leveren aan het beleid en de bedrijfsvoering van Plan Nederland.

Esther-Mirjam Sent promoveerde in 1994 aan de Amerikaanse Standford Universiteit en is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hiervoor doceerde zij aan de University of Notre Dame in de Verenigde Staten en was visiting fellow aan de London School of Economics en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Esther-Mirjam Sent is redacteur van de Journal of Institutional Economics en heeft recentelijk haar onderzoeksinteresses uitgebreid naar onder andere gender en economie.
"Voor mij biedt de aanstelling in de Raad van Toezicht van Plan Nederland de gelegenheid om een brug te slaan tussen mijn wetenschappelijke werk en het maatschappelijke veld. En juist in deze zware economische tijden hebben vooral meisjes in ontwikkelingslanden de extra steun die ze van Plan Nederland ontvangen heel hard nodig", aldus Sent.

Armoede aan de basis aanpakken
Elsemieke Havenga-Hillen (1959) is eigenaar van Elsemieke Havenga Communicatie bv. Zij geeft trainingen op het gebied van communicatie, media, presentatie en public relations. Havenga presenteerde sport-, gezondheids- en nieuwsprogramma's bij verschillende omroepen. Elsemieke Havenga-Hillen was van 1977 tot 1986 lid van het Nederlands dames hockey elftal.
Havenga: "Ik ken het werk van Plan Nederland sinds mijn jeugd. Ik geloof heilig in het investeren in projecten die armoede aan de basis aanpakken. De huidige Plan- campagne `Because I am a Girl' geeft een nieuw elan in het maatschappelijk veld van ontwikkelingslanden, want door meisjes een betere positie te geven, gaat iedereen erop vooruit."

-------------------------------------------------------einde bericht-------------------------------------------------------

Plan Nederland (www.plannederland.nl)
Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.





Noot voor de redactie,