Gemeente 's-Hertogenbosch

18-11-2009
Regelgeving Afvalstoffenverordening 's-Hertogenbosch 2009 en Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening 2009

Recente aanpassing van de Wet milieubeheer en veranderingen in de inzamelsystematiek van de Afvalstoffendienst (containers in plaats van zakken, gft alsook Europese wet- en regelgeving) vormen de aanleiding tot het vaststellen door de gemeenteraad van een gewijzigde gemeentelijke Afvalstoffenverordening. Daarvoor is gebruikgemaakt van de modelverordening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de bijbehorende toelichting. Tegelijk met deze verordening treden nieuwe uitvoeringsbesluiten van het college in werking.

De huidige Afvalstoffenverordening dateert van 2005. Inmiddels is de inzameling van huishoudelijk afval op een aantal aspecten gewijzigd aan de hand van de thans bestaande inzichten, technieken en mogelijkheden. Zo is de vuilniszak inmiddels overal uit het straatbeeld verdwenen en verloopt de inzameling door middel van containers (minicontainers, semi-ondergrondse en ondergrondse containers). Deze wijziging heeft niet alleen een forse impuls gegeven aan een verbetering van het straatbeeld maar heeft ook bijgedragen aan een verbetering van de arbeidsomstandigheden van de medewerkers van de Afvalstoffendienst. Een dergelijke ontwikkeling is overigens landelijk zichtbaar. Daarnaast is ook de gescheiden inzameling van gft mede op grond van ruimere wettelijke mogelijkheden aangepast.

De betreffende Afvalstoffenverordening en Uitvoeringsvoorschriften kunt u vinden op onze website, onder "Bestuur en organisatie" en vervolgens onder "Regelgeving".