Partij voor de Vrijheid (PVV)

Begroting BuZa 2010 - Inbreng
woensdag 18 november 2009

Vz.,

Met teleurstelling heeft de PVV kennis genomen van de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het jaar 2010. Teleurstelling, om meerdere redenen:


1. De miljardenverkwisting in de OS;

2. De eveneens miljardenverkwisting aan de EU;
3. De aanhoudende verkwistingen in het Afghanistanbeleid.

Verder heeft de PVV grote bedenkingen tegen het regeringsbeleid, dat een miskenning inhoudt van de aard van de politieke ideologie, die islam heet.

De islam is namelijk een politieke ideologie, die in strijd is met de mensenrechten en een bedreiging vormt voor de vrede op veel plaatsen op de wereld. De regering gaat er ten onrechte van uit, in haar binnenlands en in haar buitenlands beleid, dat er een gematigde islam bestaat. Dat er dus een vreedzame islam bestaat.

Vz. de vreedzame islam bestaat niet. Waar de islam het voor het zeggen heeft, is er onderdrukking. Waar de islam het voor het zeggen wil krijgen, is er oorlog, terreur en ondermijning van de mensenrechten, vooral van de vrijheid van meningsuiting.

In de VN is een zeer bedenkelijke ontwikkeling in gang gezet, met de kwalijke resolutie, ingediend door Egypte en de VS, gericht tegen godsdienstkritiek. Dat "defamation of religion" is vervangen door "negative religious stereotyping" maakt natuurlijk geen bal uit. Staten worden namelijk opgeroepen om effectieve maatregelen te nemen om "incidenten die negatieve stereotypering van een godsdienst inhouden, te bestrijden". Ik vraag de regering om uitdrukkelijk te verklaren, dat Nederland geen maatregelen van welke aard dan ook zal nemen, om negatieve stereotypering van een godsdienst, te bestrijden.

Het is namelijk erg belangrijk, dat ik de overeenkomsten tussen de islam en het fascisme kan blijven benadrukken en kan concluderen dat de islam een fascistische ideologie is. Ik moet dat ook buiten dit gebouw kunnen blijven zeggen.

Als negatieve stereotypering van een godsdienst ten onrechte zou zijn, kan dit in het vrije maatschappelijk debat aan de orde worden gesteld. De regering heeft daarin geen enkele rol, wat de PVV betreft. Iedere bemoeienis van de regering daarin, zou een beinvloeding van het vrije maatschappelijk debat inhouden, hetgeen onwenselijk is. Daarom vraag ik de regering om die oproep in die resolutie naast zich neer te leggen en dat ook uitdrukkelijk uit te spreken. Zodat wij zeker weten, dat onze regering de vrijheid van meningsuiting in ons land respecteren zal.

De regering wijst er op "dat in tijden van crisis cultuur juist belangrijk is". Ik wijs er op dat de cultuur van de moslimlanden inhoudt: onderdrukking, corruptie en slecht bestuur. De culturele factor belemmert daar de vooruitgang: islam en modernisering gaan niet samen want islam en vrijheid gaan niet samen. De regering zou er goed aan doen om dit in haar buitenlands beleid en in haar optreden in internationale fora, centraal te stellen. Man en paard noemen, zal ik maar zeggen.

Dus niet "de onderdrukking van de oppositie in Iran veroordelen" maar "de rol van de Islam in Iran en de daaruit voortvloeiende onderdrukking van de oppositie veroordelen".

En niet alleen maar weigeren met Hamas te praten zolang die beweging het geweld niet heeft gestaakt maar zolang die beweging in haar statuten een rascistische en fascistische ideologie als grondslag van haar streven heeft staan. Wat de PVV betreft wordt er niet onderhandeld met een rascistische organisatie die vernietiging van de staat Israel zegt na te streven.

Wat Iran betreft, zou de regering niet alleen de rol van de Islam in dat land met alle daaruit voortvloeiende onderdrukking en ellende moeten veroordelen maar zou de regering die veroordeling ook kracht bij moeten zetten door een volledige boycot van dat land te bepleiten en de betrekkingen met dat land te verbreken. Het plaatsen van de Iraanse Revolutionaire Garde op de lijst van terroristische organisaties zou in dat kader passen, evenals het boycotten van een bestuursfunctie voor Iran in de International Maritime Organisation. Graag een reactie van de minister.

De houding van Iran m.b.t. het overleg over haar nucleair programma is ook onverdraaglijk. Er is alleen maar sprake van list, bedrog en vertragingen van Iraanse kant en intussen zegt Ahmadinejad dan ook nog dat de impasse in het atoomoverleg Iran alleen maar sterker maakt. Hij heeft gelijk, vz, die Ahmadinejad. Terwijl wij aan het lijntje worden gehouden, gaat Iran opgewekt verder met zijn nucleair programma en de ontwikkeling van raketten die kernwapens tot in Europa kunnen brengen.

Kan de minister ons ook toelichten wat de stand van zaken is m.b.t. de bespreking in Europees verband, over een verbod op de levering van technologie voor internetfiltering aan Iran en over een Global Online Freedom Act?

Kan Nederland ook zelf iets doen om technologie aan de mensen in Iran te leveren, waarmee de filterpraktijken van dat regime omzeild kunnen worden?

Kan Nederland dat bevorderen?

Dan het Midden-Oosten-vredesproces (tussen aanhalingstekens). Van palestijnse zijde wordt gezinspeeld op de ontmanteling van de Palestijnse Autoriteit en het eenzijdig uitroepen van een palestijnse staat en er wordt gedreigd dat na het opstappen van president Abbas, Israel zou moeten onderhandelen met Hamas.

Vz. laat Nederland aan Israel in deze benarden situatie een krachtige steun in de rug geven, door Jerusalem te erkennen als hoofdstad van Israel en onze ambassade van Tel Aviv naar de Gouden Stad te verplaatsen.

Dan het zgn Europafonds, waarmee het ministerie staatspropaganda bedrijft ten gunste van de Europese Unie. De PVV heeft er in het verleden al voor gepleit om dit fonds af te schaffen. Verzoeken van Europa-kritische organisaties om een bijdrage uit het fonds, schijnen te worden afgewezen. Een voorbeeld daarvan is de Stichting Ander Europa. Deze stichting stelt, dat haar subsidieaanvraag is afgewezen op beweerde tekortkomingen, die ook aanwezig waren bij een vroegere aanvraag van die Stichting maar toen niet in de weg stonden aan toekenning van een subsidie. Nu dus kennelijk wel. Kan de staatssecretaris toelichten waarom de subsidieaanvraag van Anders Europa nu ineens wel is afgewezen?

Klopt het, vz., dat het paisucho Nederland jaarlijks EUR 40 miljoen ontwikkelingshulp aan Nicaragua verstrekt? Zo ja, zijn we dan ook nog zo gek om dat te blijven doen na een stroom beledigingen van de zijde van Nicaraguaanse autoriteiten aan ons adres? Ik hoop het niet. Graag een reactie van de minister.