Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Inspraakronde Evenementenbeleid

18 november 2009

De afgelopen maanden heeft het stadsdeel in nauwe samenwerking met een aantal partijen gewerkt aan de nota Evenementenbeleid. Dit beleid is nu vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat bewoners, ondernemers, evenementenorganisatoren en andere belanghebbenden kunnen invloed uitoefenen op de definitieve nota waarover deels de stadsdeelraad en deels de burgemeester gaat besluiten.

Het belang van evenementen voor steden is groot. Evenementen zorgen voor levendigheid, omzet, werkgelegenheid en dragen bij aan een positief imago. Er is echter ook een keerzijde; evenementen veroorzaken soms overlast voor bewoners en ondernemers. Daarom krijgt in het nieuwe beleid het reguleren van evenementen en overlast evenveel aandacht als het stimuleren van evenementen.

De conceptnota ligt vanaf 19 november ter inzage in het Informatiecentrum in het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150. U kunt de nota van deze website downloaden. Tot 31 december 2009 kunt u, bij voorkeur schriftelijk, onder vermelding `inspraak evenementennota', reageren door een brief of e-mail te sturen naar:

Stadsdeel Zuidoost
T.a.v. mw. V. Janjac
Postbus 12491
1100 AL Amsterdam
T: (020) 25 25 000
E: v.janjac@zuidoost.amsterdam.nl

Bijlagen:

Concept evenementennota
Plattegronden evenementenlocaties

---