Gemeente Etten-Leur

Gemeenten voorbereid op grootscheepse griepvaccinatie
Routing voor verkeer naar De Nobelaer en gratis parkeren

Gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert voorbereid op grootscheepse griepvaccinatie

De gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert hebben gezamenlijk verregaande voorbereidingen getroffen om op maandag 23 november aanstaande een te verwachten grote verkeersstroom naar en in Etten-Leur te verwerken. Op die dag fungeert het cultureel centrum De Nobelaer als locatie voor inentingen tegen de Mexicaanse griep[DEL: :DEL] die de GGD West-Brabant verzorgt. Zo'n 5000 kinderen in de leeftijd tussen zes maanden en vijf jaar en wonend in een van de drie gemeenten zijn opgeroepen voor de eerste griepprik; daarnaast zijn huisgenoten van kinderen tot zes maanden oud eveneens uitgenodigd voor vaccinatie. Ervan uitgaande dat veel ouders en begeleiders van de opgeroepen kinderen met de auto komen, is er in de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan de verkeersregeling in het centrum van Etten-Leur en aan de looproute in De Nobelaer.

Verkeer vanuit de kernen van de gemeente Halderberge naar Etten-Leur wordt met speciale borden via de Hoevenseweg, Vossendaal en Parklaan naar de Ingang West van de ondergrondse parkeergarage in het centrum geleid; verkeer vanuit de kernen van de gemeente Zundert naar Etten-Leur wordt met soortgelijke borden via de Rijsbergseweg, Couperuslaan en Parklaan naar de Ingang Oost van dezelfde parkeergarage verwezen. Inwoners van Zundert en Rijsbergen die via de Ettenseweg naar Etten-Leur reizen, moeten rekening houden met wegwerkzaamheden en dus met vertraging.

Mensen die zijn opgeroepen voor de vaccinatie kunnen maandag de auto gratis parkeren in de parkeergarage Centrum. Ten behoeve van de registratie krijgen zij bij aankomst een parkeerkaartje, dat zij bij vertrek weer dienen in te leveren. Mocht de parkeergarage op enig moment vol zijn, dan verwijzen verkeersregelaars naar andere parkeergelegenheden. Diegenen die moeilijk ter been zijn, krijgen toestemming om op het voorplein van De Nobelaer te parkeren. Mensen uit Etten-Leur zelf wordt verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn stallingsvoorzieningen bij De Nobelaer aanwezig.

Het is de bedoeling dat mensen die zijn opgeroepen, vanuit de parkeergarage (of overloopterrein) naar De Nobelaer lopen (± 10 minuten). Onderweg staan er op essentiële punten verkeersregelaars, die o.a. behulpzaam zijn bij het oversteken van de Anna van Berchemlaan. Bij De Nobelaer worden de genodigden verwezen naar de ingang noord (nabij de bibliotheek). Daar wordt gecontroleerd of zij de oproepkaart bij zich hebben.

In De Nobelaer zelf is er een grote foyer waarin de mensen worden opgevangen. Van daaruit worden zij naar de evenementenhal geleid, waar medewerkers van de gemeenten de registratie doen en waar ruim zestig medewerkers van de GGD West-Brabant in 16 priklijnen de daadwerkelijke inenting doen. Hier zijn ook voorzieningen voor verzorging van de baby's en peuters.

De vaccinaties vinden tussen 13.00 en 18.00 uur plaats. De oproep is per leeftijdsgroep gedaan, waarbij is aangegeven op welk tijdstip men wordt verwacht. Mocht men verhinderd zijn dan wel nog vragen hebben over de inenting, dan kan contact worden opgenomen met de GGD via de informatielijn 0900-4434636.

Op maandag 14 december a.s. is er voor de betreffende inwoners van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert de noodzakelijke tweede vaccinatie tegen de Mexicaans griep.

Dan gelden dezelfde regelingen en maatregelen zoals die voor 23 november a.s. zijn getroffen.

20091118\pwm\0597

Presentatie op 23/11
Inforaad op 24/11
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl