ProRail

Persbericht

18-11-2009

Tijdelijke afsluiting fietstunnels bij het spoor in Lelystad

De fietstunnel bij de Botter in Lelystad is tot en met 18 december 2009 afgesloten vanwege hei- en betonwerkzaamheden nodig voor de aanleg van de Hanzelijn. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de onderdoorgang bij het station. Het fietspad langs het spoor ter hoogte van de Botter wordt verlegd. Fietsers worden via de parkeervakken voor autoâs geleid. Het autoverkeer kan van en naar de Botter blijven rijden. De Combinatie Lely-200 legt in opdracht van ProRail twee extra sporen aan en breidt het station uit. Alle spoorviaducten moeten vanwege deze uitbreiding worden verbreed.

Fietspad Hanzepark Zuid tijdelijk afgesloten
Van 23 november 2009 t/m 29 januari 2010 is het fietspad bij Hanzepark Zuid ter hoogte van het spoorviaduct afgesloten. Dit is nodig vanwege werkzaamheden aan de steunpunten van het spoorviaduct . Fietsers kunnen de andere kant van het spoor bereiken via de Kempenaar of via de noordelijke onderdoorgang van het station . Tijdens de kerstvakantie (18 december 2009 t/m 3 januari 2010) is de onderdoorgang voor fietsers tijdelijk open. De werkzaamheden hebben geen invloed op het autoverkeer. De autoweg blijft toegankelijk.

Tijdelijke wegversmalling Houtribdreef
Van 4 januari 2010 t/m 30 juni 2010 is de noordelijke rijbaan op de Houtribdreef voor het autoverkeer gestremd tussen de rotonde Houtribdreef/Stationsdreef en de afslag naar Karveel. Automobilisten kunnen gebruik maken van de zuidelijke rijbaan in beide richtingen. Van 1 juli t/m 31 december 2010 wordt de zuidelijke rijbaan afgesloten. Automobilisten kunnen dan gebruik maken van de noordelijke rijbaan in beide richtingen. Deze tijdelijke afsluiting is nodig vanwege de werkzaamheden voor de verbreding van het spoorviaduct op de Houtribdreef. De onderdoorgang voor fietsers bij de Houtribdreef is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang bij het Kofschip.

Hanzelijn
ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.tijdelijkeafsluitingfietstunne lsbijhetspoorinlelystad&category=Regionaal]