Gemeente Medemblik

Raadsvergaderingen online

De raadsvergaderingen van de gemeente Medemblik zijn na afloop van de vergaderingen raadpleegbaar via het internet. Zo kan iedereen achteraf de raadsvergaderingen op een eenvoudige wijze bekijken, beluisteren en doorzoeken. De gemeente Medemblik realiseert deze registratie in samenwerking met NotuBiz uit Rotterdam. De raadsvergaderingen zijn http://www.medemblik.nl of http://medemblik.raadsinformatie.nl.

Vanaf oktober 2009 zijn de raadsvergaderingen achteraf raadpleegbaar om op die manier nog eens kennis te nemen van wat tijdens de vergaderingen aan de orde is geweest. Burgers en raadsleden, maar ook andere belangstellenden, die niet bij de vergaderingen aanwezig kunnen zijn, kunnen via de website de vergaderingen bekijken, beluisteren en doorzoeken. Op deze wijze ontstaat een digitaal archief inclusief videobeelden van de vergaderingen op internet. De bezoeker van de gemeentelijke website kan op een zeer eenvoudige manier uit het videoverslag filteren wat hij of zij graag (opnieuw) wil bekijken en beluisteren.

De onbewerkte versie staat de dag na de raadsvergadering op de website. En na een week is het mogelijk om een specifiek agendapunt van een bepaalde vergadering achteraf nogmaals te beluisteren. Maar er zijn nog meer selecties mogelijk, zoals het beluisteren van één spreker over één specifiek onderwerp tijdens een vergadering.

NotuBiz verzorgt de registratie van de raadsvergaderingen. Het aanbieden van deze dienstverlening past in de trend om informatie niet alleen op een gebruiksvriendelijke manier, maar ook op een geïntegreerde wijze aan te bieden. Schriftelijke en audiovisuele informatie worden in deze dienstverlening samengevoegd. Dat biedt samenhang en overzicht in de overvloed aan informatie die inmiddels wel voor iedereen beschikbaar is, maar vaak niet (gemakkelijk) toegankelijk is.