NVLF


18 november 2009

Logopedieprijs 2009 voor studenten Rotterdam en Zwolle

Vierde Bachelor Logopedieprijs kent twee winnaars.

Niet één, maar twee winnende eindexamenscripties, dit keer. De Bachelor Logopedieprijs 2009 is vandaag toegekend aan Annelies Doolaard en Ineke de Roover voor hun afstudeerproject `Down, een goede kennis'. De andere winnaars zijn Marieke Gosen, Elles Leferink en Annerieke Wilbrink voor hun onderzoek `Dysfagie en risperidon bij volwassenen met een verstandelijke beperking'.
Zij hebben volgens de jury de beste eindscripties geschreven van de zes genomineerde onderzoeken. Juryvoorzitter prof.dr. I.M. Verdonck-de Leeuw reikte de prijs op 18 november uit.

Annelies Doolaard en Ineke de Roover, oud-logopedie studenten van de Hogeschool Rotterdam, onderzochten de behoefte aan kennis over de logopedische behandeling van kinderen met Downsyndroom. De jury oordeelde dat het advies voor een centraal informatiepunt over logopedie en Downsyndroom past in de huidige tijd. De drie voormalig logopediestudenten van Hogeschool Windesheim, Marieke Gosen, Elles Leferink en Annerieke Wilbrink, krijgen de gedeelde hoofdprijs voor hun onderzoek naar medicijngebruik en het risico op slikproblemen.

De 16 genomineerde logopedisten hebben hun studie logopedie dit jaar afgerond aan de Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Fontys Hogeschool, Hogeschool Zuyd, Hogeschool Windesheim en Hogeschool HAN. De uitreiking van de prijs, waaraan een bedrag van EUR750 is verbonden, vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De prijs is een initiatief van de beroepsvereniging van logopedisten NVLF en de gezamenlijke logopedieopleidingen.