Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 18-11-2009

Roosendaler probeert met vals geld boodschappen te betalen

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 17.00 uur een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wilde boodschappen in een supermarkt aan de Beethovenlaan afrekenen met een vals briefje van 50 euro. Het winkelpersoneel vertrouwde het niet en belde de politie. De Roosendaler had ook nog tien zakjes hennep bij zich. Op het bureau betaalde hij in totaal 270 euro aan boetes en kon daarna vertrekken. Hij verklaarde dat hij het valse briefje ook maar had gekregen en dat er geen opzet in het spel was. De boodschappen kon hij overigens afrekenen met een geldig briefje van 50 euro.

Attente getuige helpt bij oplossen fietsendiefstal in Roosenaal

ROOSENDAAL: Een 19-jarige man uit Roosendaal is woensdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden wegens diefstal van een fiets. Een zeer attente getuige zag kort na 01.30 uur hoe twee mannen op een bromfiets op het Stationsplein een afgesloten fiets meenamen. De getuige, die met zijn auto achter de dieven aanreed, was zo slim om het kenteken van de bromfiets te noteren. Agenten konden zo langs het adres waar de tenaamgestelde van de brommer woont. Dat bleek de 19-jarige
Roosendaler te zijn. In de tuin van de woning stond de ontvreemde fiets. De man is ingesloten op het bureau. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte; zijn identiteit is bekend.

Onbekende man geeft wiet aan 14-jarige jongen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een man die in Bergen op Zoom gratis zakjes wiet zou uitdelen. Afgelopen week kreeg de politie melding van een gezin uit Ossendrecht. Twee meisjes van 14 jaar waren ziek geworden, nadat ze wiet hadden gebruikt. Ze gaven over, liepen blauw aan en begonnen te hyperventileren. De meisjes werden per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis
overgebracht. Hier werd door een arts een cannabisvergiftiging vastgesteld. Of dit komt door het gebruik van teveel hennep of de kwaliteit van de hennep, is niet duidelijk. Het 14-jarige broertje van één van de meisjes zegt de wiet gekregen te hebben van een onbekende man bij het NS-station in Bergen op Zoom. De kinderen hadden er joints van gerold en deze opgerookt. Korte tijd later werden de meisjes ziek. De politie wil met dit bericht ouders en jongeren waarschuwen. Tot op heden is het bij één melding gebleven. Getuigen of mensen die de afgelopen tijd gratis wiet aangeboden hebben gekregen bij of op het station Bergen op Zoom, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. (Auteur: Inge Rijgersberg)

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 18-11-2009 16:38 | © Regio Midden en West Brabant |