Gemeente Hoorn

Jongerencentrum Blokker in Het Gouden Hoofd

Het nieuwe jeugd- en jongerencentrum (JAC) in Blokker komt in de bovenzaal van café Het Gouden Hoofd. Dat besloot de Hoornse gemeenteraad unaniem op dinsdag 17 november 2009. Met dit besluit ziet de raad af van de mogelijkheid om het JAC te vestigen in nieuwbouw op een perceel aan de Westerblokker.

De raad koos voor de bovenzaal van café Het Gouden Hoofd in plaats van een nieuw te bouwen pand op een perceel aan de Westerblokker 74, direct naast het café. De raad is van mening dat er snel een goede en permanente locatie moet komen voor de jeugd en jongeren in Blokker. De bovenruimte van het café is al sinds 2008 door Stichting Netwerk in gebruik als tijdelijk activiteitencentrum, de ervaringen van de deelnemers zijn positief en de opkomst is goed.

Door het JAC onder te brengen in Het Gouden Hoofd wordt efficiënt gebruik gemaakt van een bestaande ruimte in Blokker. De raad heeft besloten om een huurcontract voor 5 jaar aan te gaan met café Het Gouden Hoofd, met de mogelijkheid van een verlenging voor nog eens 5 jaar.

De VVD diende samen met de fracties van VOC Hoorn en D66 een amendement in, waarin stond dat gedurende de huurperiode van 5 jaar een permanente oplossing moest zijn gevonden voor het JAC en het verenigingsleven. Volgens deze partijen is de bovenzaal van Het Gouden Hoofd niet geschikt als structurele oplossing voor een jeugd- en jongerencentrum en het verenigingsleven, mede omdat de zaal niet goed toegankelijk is voor minder validen. Het amendement werd verworpen met tegenstemmen van de PvdA, het CDA, GroenLinks, de Hoornse Seniorenpartij, Hoorns Belang en de fractie Tonnaer. Laatste wijziging van deze pagina: 18 november 2009