Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

KwaliteitsImpuls Toerisme in Overijssel 2010 (KITO 2010)

De subsidieregeling KwaliteitsImpuls Toerisme in Overijssel 2010 (KITO 2010) is sinds 18 november aan te vragen door recreatieondernemers. De regeling heeft tot doel toeristische ondernemers te stimuleren tot samenwerking en het doen van innovatieve, kwaliteitsverbeterende investeringen op hun bedrijf. Tevens zal deze subsidieregeling stimulerend werken op coalities tussen toeristische ondernemers en partners uit andere sectoren (bijv. natuur, cultuur of zorg).

De regeling kent een drietal lijnen:

* Adviestraject. Via dit traject worden ondernemers gestimuleerd tot het opstellen van een ondernemings- of investeringsplan voor hun bedrijf.

* Investeringstraject. Dit traject ondersteunt ondernemers bij investeringen in innovatie en vernieuwing van de fysieke kwaliteit en uitstraling van een bedrijf, in verbetering van de ruimtelijke kwaliteit (bedrijfsnatuurplannen) of de verbetering van de duurzaamheid. Bij duurzaamheid gaat het om het behalen van een Green Key-label, energiezuinig bouwen van recreatieobjecten en het gebruik van elektromotoren voor rondvaartboten.
* Samenwerking. Hierbij is het doel om de samenwerking op het gebied van toerisme te stimuleren met als resultaat de ontwikkeling van nieuwe en vernieuwende product-markt-combinaties/arrangementen.

KITO 2010 heeft een looptijd van twee jaar, van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2011. Voor de uitvoering van de regeling is jaarlijks een bedrag van ⬠2.500.000,- beschikbaar.

De drie lijnen kennen verschillende subsidiepercentages en maximale bijdragen. Voor de volledige tekst, de maximale subsidiebedragen van de regeling en het aanvraagformulier kunt u terecht op de website van de provincie Overijssel:
http://provincie.overijssel.nl/beleid/toerisme_en/subsidie_aanvragen/k waliteitsimpuls

KITO 2010 is mede tot stand gekomen in samenwerking met RECRON, HISWA Vereniging en Koninklijke Horeca Nederland.

18 november 2009