Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 18 november 2009 Nr. 204

Oplevering winkelplein Venlo-Zuid

Burgemeester Bruls verrichtte vandaag de feestelijke openingshandeling van het winkelcentrum in Venlo-Zuid en de nieuwe Jan Linders. Het winkelcentrum heet vanaf nu Winkelplein Venlo-Zuid. Hiermee is de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum aan de Van Nijvenheimstraat afgerond. Ook Cora van Mora was tijdens dit feestelijk moment aanwezig.

Burgemeester Bruls: "Een vernieuwd en uitgebreid Venlo-Zuid had een modern winkelcentrum nodig. Naast een nieuw winkelcentrum aan de Van Nijvenheimstraat is ook de verkeersveiligheid op deze plek verbeterd. De winkels maar ook de fraai aangelegde buitenruimte is een geweldige aanwinst. De oplevering van het winkelplein is een belangrijke stap in de opwaardering van dit stadsdeel."

De openbare ruimte rond de Van Nijvenheimstraat is vernieuwd. Het schoolgebouw tegenover het oorspronkelijke winkelcentrum is gesloopt. Ter plaatse is een nieuwe winkelruimte gerealiseerd, met daarboven 12 koopappartementen aan de Pastoor op Heijstraat. Het deel tussen de bestaande winkels en de nieuwe winkelruimte is onttrokken aan het doorgaande verkeer en is veranderd in een groot parkeerterrein. Het gedeelte tussen het nieuwe parkeerterrein en de Tegelseweg blijft de naam Van Nijvenheimstraat behouden. Het gedeelte aan de andere kant van het parkeerterrein richting Emmastraat wordt omgedoopt in Roerdompstraat. Ook de gevels van de bestaande winkels en reeds bestaande openbare ruimte zijn opgeknapt.

Modern winkelcentrum
Supermarkt Jan Linders heeft haar vestiging aan de Zuidsingel in Venlo-Zuid verplaatst naar de nieuwe winkelruimte onder de appartementen aan de Pastoor op Heijstraat. Het winkelcentrum heeft nu twee supermarkten en een variatie aan overige dagwinkels. Door deze maatregelen beschikt Venlo-Zuid over een groter en goed bereikbaar winkelcentrum, dat voldoet aan de eisen van de moderne klant.


- EINDE PERSBERICHT -


1