Ingezonden persbericht


ExpoPolis kondigt eerste virtuele 3D-beurzen aan

Brussel, België, 14 oktober 2009 - Het Europese bedrijf ExpoPolis, dat onlangs het eerste virtuele beurs- en congrescentrum in 3D lanceerde, is verheugd aan te kondigen dat dit unieke online platform haar twee eerste evenementen ontvangt: de European eGovernment awards virtual Exhibition en de Belgian Public Administration & ICT Fair. De eerste is nu beschikbaar, de tweede vanaf volgende week.

ExpoPolis biedt een toegankelijke, koolstofvrije en milieuvriendelijke oplossing die bedrijven, organisaties en instituties de mogelijkheid geeft virtuele beurzen en conferenties te organiseren die grenzen verleggen en samenwerking bevorderen op nationaal en internationaal niveau. 3D-oplossingen voor de echte wereld
Bij ExpoPolis gebeurt alles online, wat geld en tijd bespaart. Naast de verminderde kosten en geen CO2 uitstoot, zijn er geen technische en logistieke beperkingen doordat bezoekers en exposanten elkaar virtueel ontmoeten. ExpoPolis, ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer H., gebruikt 3D-technologie (eveneens beschikbaar in 2D) en presenteert haar klanten een breed aanbod aan unieke aanbiedingen en baanbrekende services.

Meer dan traditionele beurzen
Wat ExpoPolis onderscheidt van traditionele beurzen is dat deelnemers toegang hebben tot de gegevens van zowel actuele standhouders als standhouders van vorige beurzen en in real time contact met hen kunnen opnemen door een contactaanvraag te versturen. Dit is vergelijkbaar met de techniek die succesvol gebruikt wordt door websites als LinkedIn en Facebook. Bovendien is het een betrouwbare en efficiënte manier om te netwerken met bezoekers of exposanten die in dezelfde sector geïnteresseerd zijn. Bij traditionele beurzen leggen exposanten soms meer contacten onderling dan bezoekers. Dankzij het concept van ExpoPolis, kunnen alle deelnemers profiteren van een succesvol model dat relaties bevordert.

Een innovatieve stimulans voor de economie
ExpoPolis beantwoordt volledig aan de huidige economische en milieuvereisten door een innovatieve, groene en duurzame oplossing aan te bieden. Het doel van het virtuele 3D gebouw van ExpoPolis is om de economie en innovatieve projecten te stimuleren in deze periode waar de situatie zich voorzichtig herstelt. Overheden moeten nog steeds al het mogelijke doen om de nationale economie te laten groeien en geven voorrang aan hun herstelplannen. ExpoPolis geeft bedrijven wereldwijd de ideale oplossing in dit huidige financiële klimaat dankzij een initiatief met veel potentie.

De European eGovernment awards Virtual Exhibition zal plaatsvinden in het kader van de 5e Ministerial eGovernment Conferentie van 18 t/m 20 november in Malmö, Zweden en is georganiseerd door het Zweedse voorzitterschap van de Europese Unie en de Europese Commissie. De 52 eGovernment Awards finalisten zullen aanwezig zijn in het virtuele 3D beurscomplex van ExpoPolis. Bezoek voor meer informatie over de 52 eGovernment Award finalisten http://www.epractice.eu/awards. 4Instance , een onafhankelijk forum voor overheids­management met speciale aandacht voor ICT, HR, organisatie, financiën, communicatie, marketing, is de organisator van de eerste Belgian Public Administration & ICT Fair.

Voor meer informatie over ExpoPolis, bezoek: http://expopolis.com/

Over ExpoPolis http://expopolis.com/ ExpoPolis is een innovatief Europees bedrijf gevestigd te Brussel, België. Haar oprichters Thibault Van der Auwermeulen en Pascale Van Kerckhove hebben dit vernieuwende concept gerealiseerd en gelanceerd om aan de groeiende vraag van bedrijven, op zoek naar optimalisatie en efficiëntie bij het organiseren van beurzen en congressen, te voldoen. Dankzij de voordelen van de virtuele wereld, biedt ExpoPolis een unieke en ideale mogelijkheid om professionele relaties op te bouwen.