BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 9 november 2009

MOORD EN ZOGENAAMDE VRIENDSCHAP IN SWEETY
DOCUMENTAIRE OVER MAJA BRADARIC BIJ BNN

Op 17 november 2003 werd Maja Bradaric door drie van haar vrienden tijdens een autoritje vermoord. Ze wurgden haar, verbrandden haar lichaam in de polder en condoleerden na afloop met een stalen gezicht haar ouders. In de Nederlandse documentaire Sweety van regisseur Menna Laura Meijer worden de laatste dagen en uren voor haar dood gereconstrueerd. Maja's hartvriendin Nina, het vriendinnetje van een van de moordenaars en veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord, vertelt voor het eerst haar verhaal. De film Sweety wordt zes jaar na dato op woensdag 18 november door BNN op 3 van 20.30 tot 21.50 uur uitgezonden.

Filmmaker Menna Laura Meijer duikt in het verleden van de vriendengroep en probeert erachter te komen wie Maja was en hoe Ferdi, Goran P en Goran tot het plan kwamen haar te vermoorden. Na de moord houden de jongens en haar vriendin Nina een week lang hun lippen stijf op elkaar, over wat ze met hun Bosnische vriendin hebben gedaan.

In de film vragen vrienden van Maja zich af hoe deze moord in hun midden heeft kunnen plaatsvinden en waarom niemand dit zag aankomen. Wat is het motief van Ferdi, Goran P en Goran geweest om haar te vermoorden? En waarom heeft haar vriendin Nina niets gedaan om de moord te voorkomen? De moord op Maja Bradaric werd destijds door premier Balkenende het dieptepunt van 2003 genoemd.

Sweety is geproduceerd door Pieter van Huystee Film en Mint Film met BNN als coproducent.