Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
18 november 2009

Waar Independer stopt, gaat Data & Promo Solutions verder...

Trouwe klanten, afnemers van leads, worden vanaf 1 januari 2010 in de kou gezet door Independer. Juist nu de branche schreeuwt om betaalbare new business stopt Independer met het verkopen van hypotheekleads.

Deze leads, variërend in prijs van E120,- tot E150,-, werden voor 60% tot 70% door de kleinere intermediair afgenomen. Het risico, dat de prospect zich intussen bedacht of een schriftelijk advies verwachtte in plaats van een hypotheekafspraak, lag in dit concept volledig bij het intermediair. Tel hierbij op dat veel hypotheekadviseurs telefonische acquisitie niet het leukste gedeelte van hun vak vinden én niet de tijd hebben om de leads realtime (voornamelijk 's avonds) op te volgen, bracht de prijs per afspraak bij veel intermediairs tot ongekende hoogte.

Voor gemiddeld E20,- kan dit risico volledig uit handen worden genomen door kwalitatieve afspraken te leveren in plaats van leads. Hierdoor betaald het intermediair alleen voor een netto 'gelopen' afspraak. Middels een aan te geven maximum aantal afspraken per week wordt ook het risico van het ontvangen van een stortvloed aan leads door Data & Promo Solutions opgevangen. Hiermee wordt het intermediair behoedt voor een schade zoals deze door o.a. Optima is geleden.

Sinds de start van de organisatie in 2004 is het Bredase contact center al gespecialiseerd in het maken van hypotheekafspraken. Daarnaast hebben ze een AFM vergunning en géén eigen adviestak waardoor belangenverstrengeling is uitgesloten.

Met twee totaal verschillende labels wordt het intermediair unieke omzetkansen geboden:


1. Aankoop hypotheekafspraken (i.s.m. Nederlands bekendste woningsite)
2. Geselecteerde hypotheekafspraken (i.s.m. onder andere Mistermoney.nl)

"De nu al zeer succesvolle samenwerking met Nederlands bekendste woningsite zal de komende tijd verder worden geïntensiveerd. Dit zodat het intermediair ook in 2010 kan worden voorzien in de behoefte aan kwalitatieve afspraken". Aldus Bastin van Oers, eigenaar Data & Promo Solutions.

Voor meer informatie en referenties www.dpsolutions.nl.


---

Noot voor redacties