Gemeente Oirschot

Deze week weer inzameling plastic verpakkingsmateriaal !!

Deze week haalt firma Van Kaathoven uit Sint Oedenrode weer huis-aan-huis het plastic verpakkingsmateriaal op. Vanaf dinsdag 17 november tot en met vrijdag 20 november kunt u de inzamelzakken aanbieden. Op de inzamelkalender die u onlangs in het infopakket hebt ontvangen, kunt u zien op welke dag de afvalzakken in uw straat worden opgehaald.

Â

Firma Van Kaathoven begint âs morgens om 7.30 uur de inzamelroute te rijden. Zorg dat de inzamelzakken op tijd buiten staan, maar zet ze niet eerder dan de ophaaldag aan de straat.

De inzamelzakken kunt u op de daarvoor gebruikelijke plaatsen nabij uw woning aanbieden. Dit is de plaats waar u doorgaans de containers voor papier, rest- en gft-afval aanbiedt. Het is daarbij niet de bedoeling om de inzamelzakken vast te binden aan bomen, openbare verlichtingsmasten of ander straatmeubilair. Firma Van Kaathoven zamelt deze vastgebonden zakken niet in!

Â

Bent u vergeten om de inzamelzakken aan te bieden. U kunt het plastic verpakkingsafval alsnog gratis inleveren op de milieustraat. Vergeet niet bij een bezoek aan de milieustraat uw milieupas mee te nemen.

Â

Â

Gescheiden inzameling niet voor bedrijven en ondernemingen

Â

De gescheiden inzameling van het plastic verpakkingsmateriaal betreft alléén de inwoners van gemeente Oirschot. Na verzending van de informatiepakketten is gebleken dat per abuis toch bedrijven op de bedrijventerreinen de Stad, de Scheper en Steenfort alsook de verspreid in Oirschot aanwezige bedrijven een informatiepakket hebben gekregen.

Bedrijven moeten echter zelf zorgdragen voor de afvoer van het bedrijfsafval en kunnen het plastic verpakkingsmateriaal niet aanbieden op de inzameldagen. Firma Van Kaathoven houdt hiermee rekening op de inzameldagen.

Â

Â

Â

Hoe bied ik mijn plastic verpakkingsafval aan

U kunt u plastic verpakkingsafval ongewassen, eventueel met dop en al aanbieden. Daarbij is het wel van belang dat het verpakkingsmateriaal leeg is en dat er geen papier, karton of (aluminium-) folieresten meer aan zitten.

Let wel: het betreft uitsluitend plastic verpakkingsmateriaal. Dus geen andere plastic producten want daarmee wordt de recyclemogelijkheid van het ingezamelde afval verstoord. Op de folder in het toegezonden informatiepakket kunt u lezen wat wel en wat niet onder plastic verpakkingsafval wordt verstaan.

Â

Extra zakken nodig?

Als u op termijn meer inzamelzakken nodig hebt, kunt u deze gratis afhalen bij de Centrale Balie in het gemeentehuis of bij de gemeentelijke milieustraat, Herder Pasmansdreef 12 op bedrijventerrein âDe Scheperâ in Oirschot.

Â

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal, dan kunt u bellen met de centrale balie van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.