Vopak NV

Persbericht

Vopak rondt verkoop van opslagterminal in Bazel, Zwitserland af

Rotterdam, 18 november 2009

Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) kondigt aan dat het overeenstemming heeft bereikt met Fluvia Holding BV (Fluvia) en North Sea Petroleum Holding BV (NSPH) over de verkoop van haar terminal in Bazel, Zwitserland aan Fluvia en NSPH. Deze opslagfaciliteit in Bazel, die momenteel opereert onder de naam Vopak Terminal Basle, beschikt over 62 tanks met een totale opslagcapaciteit van 345.600 kubieke meter (cbm) en was 100% eigendom van Vopak. De terminal is gelegen aan een rivier in het binnenland van Europa, waardoor het een beperkte strategische samenhang heeft met Vopak's wereldwijde netwerkstrategie. Deze strategie is gericht op het bezit en succesvol opereren van tankopslag terminals op logistieke sleutellocaties die direct gelegen zijn aan zee met havenfaciliteiten voor diepwatertoegang.

De transactie met betrekking tot Vopak Terminal Basle vindt plaats via verwerving door Fluvia en NSPH van alle aandelen van Vopak in Vopak Schweiz AG. Met ingang van heden zullen de activiteiten van deze Zwitserse terminal door de nieuwe eigenaren worden voortgezet onder de naam Rhytank.

De overname van Vopak Terminal Basle zal Fluvia, een bedrijf actief op het gebied van binnenlands tankervervoer en opslag van eetbare en minerale oliën en chemische producten, en NSPH, een logistieke dienstverlener met handels- en verkoopactiviteiten in de downstream oliemarkt, in staat stellen om hun activiteiten verder uit te breiden en hun positie in Zwitserland, dat als een van hun belangrijkste (groei-)markten wordt aangemerkt, verder te versterken. Fluvia en NSPH zijn beide in Nederland gevestigd.

Deze verkoop heeft, vanuit geconsolideerd bedrijfsresultaat perspectief, tot een geringe boekwinst geleid, die als een bijzondere bate zal worden geboekt.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 79 terminals met een opslagcapaciteit van 27,7 miljoen cbm in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.




Vopak NV