Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

De gemeente Krimpen aan den IJssel en Communication Infrastructure Fund Krimpen BV (CIF Krimpen) hebben een convenant gesloten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Krimpen aan den IJssel. Wethouder Bart Prins en Martijn Visser van CIF Krimpen tekenden dit convenant op 10 november in het raadhuis.

Medio 2011: glasvezelaansluiting mogelijk voor meeste Krimpenaren De aanleg van het glasvezelnetwerk start eind 2009. Het nieuwe netwerk is geschikt voor de levering van kwalitatief hoogwaardige diensten voor TV, internet en telefonie. Minimaal 90 procent van de Krimpense huishoudens hebben door de aanleg medio 2011 de mogelijkheid om een glasvezelaansluiting te nemen. Krimpen aan den IJssel heeft na de realisatie als een van de eerste gemeenten in Nederland een glasvezelnetwerk en is daarmee klaar voor de digitale toekomst.

Communication Infrastructure Fund Krimpen BV is eigenaar van het COAX netwerk in Krimpen aan den IJssel. CIF Krimpen is een dochtermaatschappij van Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund CV.