Gemeente Stadskanaal

Subsidieregeling energiebesparing

De provincies Groningen en Drenthe openen op 16 november 2009 een subsidieregeling voor particuliere woningeigenaren. Groningen stelt 1 miljoen euro beschikbaar en Drenthe 700.000 euro. De maatregel wordt door de provincies ingezet om de gevolgen van de economische crisis te verzachten. De verwachting is dat de subsidies leiden tot een forse toename van energiebesparende maatregelen en dat hierdoor werk voor noordelijke bouw- en installatiebedrijven behouden blijft. De regeling loopt tot 30 april 2010.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?

Woningbezitters kunnen subsidie krijgen als zij investeren in het energiezuiniger maken van hun woning. De subsidie is bedoeld voor de aanschaf en installatie van onder andere zonneboilers, HR++ ketels, programmeerbare radiatorkranen en dergelijke. Ook de isolatie van dak, vloer, muren en leidingen wordt gedeeltelijk vergoed. De subsidie bedraagt 20% van de kosten van materiaal en installatie.

Meer weten?

De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Meer informatie over de regeling is te vinden op de websites, I www.snn.eu en www.meermetminder.nl. U kunt ook bellen met onze medewerker de heer R. Martowirono, T (0599) 631 447.

Gewijzigde openingstijden

Burgerzaken

De afdeling burgerzaken in het publieksbureau is op donderdag 19 november van 8.00 tot 16.45 uur gesloten in verband met een bijscholingscursus. Na 16.45 uur is de afdeling weer open.

Team inkomen


* Donderdag 19 november na 10.00 uur zijn de consulenten inkomen en de medewerkers van de uitkeringsadministratie afwezig in verband met een teamdag. Deze dag worden geen voorschotten op een bijstandsuitkering verstrekt.

* Op dinsdag 24 november is er in verband met een cursus geen telefonisch spreekuur voor de medewerkers van de uitkeringsadministratie.

WMO-consulenten

Op donderdag 26 november zijn de WMO-consulenten afwezig in verband met een cursus. Voor vragen en/of informatie zijn de consulenten vrijdag 27 november weer bereikbaar.

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op 23 november 2009. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvorming met debat

* Integraal huisvestingsplan primair en voortgezet onderwijs gemeente Stadskanaal 2010-2013 (IHP)*

* Programma en overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2010*

Besluitvorming zonder debat

* Jaarrekening en jaarverslag 2008 Algemene Muziekschool Zuid-Groningen (AMZG)*

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt de vergaderstukken voor de raadsvergadering van 23 november ook digitaal bekijken.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering, T (0599) 631 409, E griffie@stadskanaal.nl. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Stremming verkeer

In verband met wegwerkzaamheden is de rotonde bij de aansluiting Onstwedderweg/Atlantislaan voor het doorgaande verkeer gesloten van maandag 30 november 2009 tot en met woensdag 16 december 2009.

Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het eindtijdstip enigszins variëren. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Meer informatie: de heer B. Badoux, T (0599) 631 564.

Inzameling kleding

In week 48 en 49 zamelt Werkstad B.V. kleding in. Zet de kleding voor 8.30 uur in gesloten zakken aan de weg.

De routes zijn als volgt:

Datum Route
Maandag 23 november Stadskanaal-Noord. Waterland, Stadskanaal centrum, Parkwijk en industrieterrein
Dinsdag 24 november Stadskanaal Maarsstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld,
De Borgen en de Vogelwijk
Woensdag 25 november Musselkanaal en Ceresdorp
Maandag 30 november Alteveer, Onstwedde en Smeerling Dinsdag 1 december Mussel, Kopstukken en Vledderveen

Uitnodiging inloopbijeenkomst Alteveer

Zaterdag 21 november opent Lefier de deuren van de nieuwe woningen aan de Populierenstraat in Alteveer. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn alle omwonenden en andere geïnteresseerden van harte welkom om de woningen Populierenstraat 8, 10 en 12 te bekijken. Tijdens het open huis kunt u eveneens meer informatie verkrijgen over de twintig nieuw te bouwen woningen aan de Berkenstraat, Beukenstraat en Meidoornlaan.

Medewerkers van de gemeente informeren de bezoekers over de ontwikkelingen in de Blauwe Kamer. U kunt de tekeningen met de kavelindeling bekijken en vragen stellen aan de medewerkers. Bent u benieuwd? Kom dan op zaterdag 21 november een kijkje nemen in de nieuwe woningen aan de Populierenstraat.

Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Het Jeugdsportfonds Stadskanaal biedt kinderen van financieel niet draagkrachtige ouders/verzorgers een kans om te gaan sporten. Het fonds betaalt voor deze kinderen de lidmaatschap en kleding.

Hoe werkt het?

De aanmelding van de kinderen (tot 18 jaar) is in handen van door het Jeugdsportfonds erkende intermediairs. U kunt bij het jeugdsportfonds navragen wie bij u in de buurt intermediair is maar u kunt ook contact opnemen met stichting leergeld, I www.leergeld.nl. Ouders/verzorgers, kinderen en sportverenigingen kunnen niet rechtstreeks een beroep doen op het Jeugdsportfonds.

Het budget is maximaal 225 euro per kind per jaar en wordt rechtstreeks overgemaakt aan de vereniging. De intermediair ziet er op toe dat het kind daadwerkelijk en voor langere tijd meedoet aan de sportactiviteiten van de vereniging. Als sport gelden in ieder geval alle door het NOC*NSF erkende sporten.

Meer informatie: I www.jeugdsportfonds.nl.

Vaccinatie nieuwe influenza A

Ook in onze gemeente worden alle kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 5 maanden gevaccineerd tegen Nieuwe Influenza A. GGD Groningen organiseert de vaccinatiecampagne.

Iedereen die een oproep krijgt, wordt twee keer op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip gevaccineerd. In onze gemeente gebeurt dat in het Pagecentrum (Hoveniersweg 1 in Stadskanaal), op 24 november en nogmaals op 15 december. Het tijdstip is afhankelijk van de geboortedatum van uw kind(eren).

Uitnodiging

Iedereen ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor twee vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A. De uitnodiging ontvangt u deze week en bestaat uit een uitnodigingsbrief, twee registratiekaarten, een bijsluitbrief van GGD Groningen en een folder met achtergrondinformatie.

Locatie en tijdstip

In de bijsluitbrief van GGD Groningen staat waar en wanneer de vaccinatie gehaald kan worden. De informatie uit deze bijsluiter staat ook op I ggd.groningen.nl/vaccinatie. Op deze site staat per gemeente een pagina met alle gegevens (locatie, data en tijdstippen).

Informatienummer

Heeft u hulp nodig bij het bepalen wanneer u en/of uw kind(eren) zich kunt laten vaccineren? Of heeft u andere vragen over de vaccinatie? Neemt u dan contact op met het informatienummer van GGD Groningen, T (050) 367 45 45. Dit nummer is geopend tijdens kantooruren en ook in het weekend van 14/15 november en 21/22 november van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Digitale nota belastingen en heffingen

Jaarlijks ontvangt u van de gemeente een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Dit aanslagbiljet kunt u ook digitaal ontvangen.

Hoe werkt het?

Particuliere klanten die internetbankieren bij ABN AMRO, ING of Rabobank kunnen gebruik maken van de digitale nota. U ontvangt dan het aanslagbiljet in digitale vorm per e-mail. U betaalt de aanslag online. Ook als u een machtiging tot automatische incasso heeft afgegeven, kunt u kiezen voor een digitale nota. De belasting blijft u dan in de gebruikelijke tien maandelijkse termijnen betalen.

Hoe meld ik mij aan?

U meldt zich aan via internetbankieren:

* ABN AMRO Digitale Nota

* Rabo NotaBox

* ING Digitale Nota.

U meldt zich aan met uw sofinummer. Eind februari ontvangt u de aanslag in het postvak van uw bank.

Wat zijn de kosten?

Aan de digitale nota zijn geen extra kosten verbonden.

Dag van de Vrijwilliger

Het VIP! Stadskanaal organiseert op maandagavond 7 december - Dag van de Vrijwilliger - een bijeenkomst voor vrijwilligerscoördinatoren en besturen van alle verenigingen en maatschappelijke instellingen die werkzaam zijn in de gemeente Stadskanaal. De avond vindt plaats in de Pageborg in Stadskanaal (nabij het Pagecentrum). De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Centraal deze avond staat de waardering van vrijwilligers: wat kun je als organisatie zelf doen en welke waarderingsactiviteiten organiseren we gemeenschappelijk. Op dit gebied kent Stadskanaal al de vrijwilligersavond, de vrijwilligersprijs en de vrijwilligerskaart. Verder komt het gemeentelijke vrijwilligersbeleid aan de orde.

Programma

De avond heeft een informatief, interactief en ontspannend karakter. Tussendoor zijn er optredens van het duo Henk Scholte en Bert Ridderbos (Törf). De presentatie van de avond is in handen van Roel Maatjes.

Aanmelden

Maatschappelijke organisaties kunnen zich voor 1 december per e-mail aanmelden, E vip.stadskanaal@welstad.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 6 november tot 13 november 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Utrechtselaan 138, het plaatsen van een kunstwerk, d.d. 10 november

* Noorderdiep 51, het bouwen van een pluimveestal, d.d. 12 november
* Gasselterstraat 22, het uitbreiden van een bedrijfspand, d.d. 12 november

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Uitwegvergunningen

Op 18 november 2009 is voor het aanleggen van een uitweg op onderstaande percelen een vergunning verleend.

Stadskanaal

* De Vloeivelden 3 Kerklaan 1

Onstwedde

* Streekweg 1A

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Verordening warenmarkten - verplaatsen weekmarkt Stadskanaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij op 10 november 2009 hebben besloten de warenmarkt in Stadskanaal van zaterdag 26 december 2009 (Tweede Kerstdag) naar donderdag 24 december 2009 te verplaatsen. De locatie en tijd zijn ongewijzigd.

Meer informatie: de heer M. Dekker, T (0599) 631 574.

Ruimtelijke ordening - ontwerp projectbesluit Telefoonweg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend een projectbesluit te hebben voorbereid voor de bouw van een woning met garage op een perceel aan de Telefoonweg ter hoogte van Metzlaantje 1 en 3 in Musselkanaal en samenhangend daarmee het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Telefoonweg 4 in een woonbestemming. Tegen dit ontwerpprojectbesluit kunt u zienswijzen indienen. Voor de procedure is afdeling 3.3 van de Wet op de ruimtelijke ordening van toepassing.

Waar kunt u het inzien?

Het ontwerp ligt van 19 november tot 31 december 2009 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Het ontwerp projectbesluit Telefoonweg is ook digitaal te raadplegen.

U wilt reageren?

U kunt tot 31 december 2009 uw zienswijze over het ontwerp projectbesluit kenbaar maken. Dit kunt u schriftelijk doen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal of mondeling door te bellen voor een afspraak, T (0599) 631 436.

* 18 november 2009