Provincie Overijssel

Provinciesecretaris Overijssel nét geen overheidsmanager van het jaar

Harry Timmerman is het nét niet geworden...
Provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Overijssel Harry Timmerman is in Den Haag nét geen Overheidsmanager van het Jaar geworden. Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties reikte de award uit aan de winnaar, ........ Het was de 12e keer dat deze prestigieuze prijs is uitgereikt aan een topambtenaar.
De jury had drie kandidaten genomineerd voor de titel. Naast Timmerman waren
Sylvia Bronmans, directeur P-Direct (de Personeels- en Salarisadministratie en eHRM van de Rijksdienst) en Erik Heijdelberg, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie voorgedragen.

Harry Timmerman is in 1997 benoemd tot directeur Sturing bij de provincie Overijssel, waar hij in 2001 provinciesecretaris/algemeen directeur werd. Hij is volgens de jury visionair, beschikt over natuurlijk gezag en verbindende kwaliteiten, waardoor hij vaak een cruciale rol vervult in het tot een goed einde brengen van complexe provinciale vraagstukken en bestuurlijke opdrachten.

Ingrijpend
Onder zijn bezielende leiding heeft de provincie Overijssel een ingrijpende organisatieontwikkeling doorgemaakt, waarin flexibilisering centraal staat. Dat is onder meer uitgemond in een flexibel werkconcept, integrale gebiedsontwikkelingen en shared services. Deze uitgangspunten krijgen navolging bij andere provincies en ook bij de rijksoverheid worden momenteel de mogelijkheden verkend voor "Het Nieuwe Werken". De provincie Overijssel heeft zich ontwikkeld tot een vooruitstrevende organisatie, die als eerste Nederlandse overheidsorganisatie het keurmerk 'Investor in People' heeft behaald.

Geert Jansen
Timmerman is voorgedragen voor de titel door Commissaris van de Koningin Geert Jansen: "Natuurlijk is het jammer dat Harry Timmerman niet dé overheidsmanager van het jaar is geworden. Dat hij tot de laatste drie is doorgedrongen is al een knappe prestatie. Hij is een gedreven manager met grote passie voor de publieke zaak. Dat wisten wij natuurlijk al langer en we zijn blij dat ook de jury die kwaliteiten heeft gezien."

De Stichting Verkiezing van de Overheidsmanager van het Jaar, die onder leiding staat van Thom de Graaf, wil met de verkiezingen bijzondere topambtenaren onder de aandacht brengen. Overheidsmanagers spelen een cruciale rol in de kwaliteit van de overheid. Naast maatschappelijke betrokkenheid, moet de overheidsmanager over de talenten en passie beschikken om signalen uit de samenleving kunnen vertalen naar de politiek en de dienstverlening te organiseren richting de burger.