Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix stelt Dazzle beschikbaar
~ In combinatie met nieuwe versie Citrix Receiver worden self-service virtuele desktops beschikbaar voor miljoenen gebruikers ~

Vianen, 18 november 2009 - Citrix Dazzle is binnenkort verkrijgbaar voor Windows en Mac, net als nieuwe versies van Citrix Receiver voor Windows, Mac, iPhone, BlackBerry en Android. Door deze introducties zijn self-service virtuele desktops binnen handbereik voor miljoenen nieuwe gebruikers.

Citrix Dazzle is de eerste bedrijfsspecifieke 'etalage', waardoor werknemers 24 uur per dag zelf toegang hebben tot applicaties, desktops en content. Citrix Receiver is een lichtgewicht software-client die toegang krijgen tot virtuele desktops net zo eenvoudig maakt als het aanzetten van een televisie. Dazzle en Receiver vormen een uitstekende combinatie met Citrix XenDesktop; samen geven deze oplossingen iedereen in de organisatie op elk moment toegang tot een persoonlijke desktop en applicaties, vanaf elk willekeurig apparaat.

2010 wordt het jaar van de virtuele desktop
Alles wijst erop dat 2010 het jaar wordt van de virtuele desktop. Aan het eind van het jaar maakt desktopvirtualisatie dezelfde snelle groei door die servervirtualisatie twee, drie jaar geleden doormaakte - van testlab tot pilots en de uiteindelijke inzet in de praktijk. Desktoptechnologieën worden snel volwassen, waardoor steeds meer bedrijven virtuele desktops op grote schaal inzetten en zo tot vijftig procent besparen op de kosten van desktopbeheer.

In 2010 zal de desktopvirtualisatiemarkt alleen maar verder groeien door het toenemende gebruik van Windows 7 in het bedrijfsleven. Veel experts zijn van mening dat desktopvirtualisatie uiteindelijk servervirtualisatie zal inhalen, vanwege de grotere marktpotentie. Terwijl servervirtualisatie op dit moment naar schatting wordt toegepast op 35 miljoen servers wereldwijd, heeft desktopvirtualisatie een potentieel bereik van meer dan 600 miljoen desktopgebruikers - alleen al bij grote bedrijven. Gartner verwacht dat in 2012 zestig procent van alle bedrijfsdesktops geheel of gedeeltelijk gevirtualiseerd zullen worden geleverd.

Beschikbaarheid
Citrix Dazzle en Citrix Receiver zijn gratis beschikbaar voor gebruikers van XenDesktop en XenApp. De volgende versies van Dazzle en Receiver zijn vanaf december beschikbaar:


- Dazzle voor Windows en Mac


- Receiver 1.2 voor Windows; Receiver 1.0 voor Mac


- Receiver 2.0 voor iPhone (verkrijgbaar via de Apple App Store)


- Receiver 1.0 voor Blackberry (verkrijgbaar via de Blackberry App World store)


- Receiver 1.0 Tech Preview voor Android

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.nl/English/NE/news/news.asp?newsID=1860586

BERICHT VOOR DE REDACTIE



Ingezonden persbericht