Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Koopmetsubsidie.nl daagt starters uit

Huizenzoekers te weinig bekend met koopsubsidie

Initiatiefnemer Eric van Veen: 'Er is een overweldigend aanbod voor jongeren, stenen zijn nog steeds een prima investering

ROTTERDAM Koopmetsubsidie.nl gaat de komende weken starters uitdagen. Het bedrijf wil de aandacht vestigen op subsidiemogelijkheden bij de aankoop van een woning tot ¤163.625,- k.k..Een poster met daarop 'Te koop met subsidie' achter het raam, moet aan voorbijgangers duidelijk maken dat de betreffende woning met koopsubsidie te koop staat. Op de website www.koopmetsubsidie.nl kan men uitgebreide informatie inwinnen over de mogelijkheden van koopsubsidie.

¤125,- extra lenen

Eric van Veen: 'Iedereen klaagt dat er zo weinig aanbod is voor starters, maar dat is klinkklare onzin. Alleen al in Rotterdam, Schiedam en Spijkenisse zijn binnen de koopsubsidiegrens meer dan 3.600 koopwoningen beschikbaar voor starters. Veel te weinig mensen weten echter dat ze meer kunnen lenen dan hun inkomen toestaat.'

De zogeheten koopsubsidie van de overheid kan ervoor zorgen dat er tot ¤125,- per maand meer kan worden geleend dan op alleen het salaris mogelijk is.

Van Veen: 'Dat betekent al gauw één tot twee kamers extra bij een aankoop, of zelfs een eengezinswoning in plaats van een appartement'.

Meer dynamiek

Met de posteractie wil Koopmetsubsidie.nl het jongere publiek wakker schudden. Jongeren die eigenlijk het ouderlijk huis willen verlaten, maar bang zijn dat ze niet genoeg verdienen voor een koopwoning, zijn volgens Van Veen perfecte kandidaten. Ook singles die bijvoorbeeld al jaren op een wachtlijst staan voor huurwoningen profiteren van de koopsubsidie.

'Er moet meer dynamiek komen in het starterssegment om ook de doorstromers weer op gang te krijgen, aldus Van Veen'.

Hoe jonger, hoe beter

'Op de lange termijn zal een woning altijd in waarde stijgen. Hoe jonger je je eerste huis koopt, hoe langer die termijn is. De aankoop van een huis is dus nog steeds een prima investering', aldus Van Veen.


Noot voor redacties
----------

NOOT VOOR DE REDACTIE,