Ingezonden persbericht



Persbericht
18 november 2009

STEM VAN SENIOREN TELT ECHT MEE BIJ DE INFORMATIE VAN DE GEMEENTE

Gemeente en CIPO stellen commissie samen die begrijpelijkheid van informatie toetst

De gemeente Den Haag en het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO) zoeken vrijwillige leden van 55 jaar of ouder voor een commissie, die gemeentelijke brochures, nota's en websites toetst op hun leesbaarheid, begrijpelijkheid en informatiewaarde.

Informatie van de gemeente Den Haag moet voor iedereen helder en toegankelijk zijn. Burgers moeten immers goed op de hoogte kunnen zijn van beslissingen, voornemens en regelingen. Maar ís die informatie wel altijd leesbaar, in het bijzonder voor senioren? De gemeente wil het graag weten. Daarom wordt er een commissie van senioren ingesteld die gemeentelijke informatie gaat toetsen.

De leden van de commissie zullen hun ervaringen met het gemeentelijk informatiemateriaal met elkaar delen, verzamelen en bespreken. De uitkomst wordt in een rapport vastgelegd en als zodanig aan de gemeente aangeboden. In totaal zal de commissie zo'n vier tot zes keer per jaar om een beoordeling worden gevraagd.

Voor wie?
De gemeente en CIPO, die de commissie begeleidt, zijn op zoek naar vrijwilligers van 55 jaar of ouder met een goede beheersing van en liefde voor de taal, alsmede toegang tot en bekendheid met internet. De eerste opdracht omvat namelijk beoordeling van de nieuwe website van de gemeente Den Haag.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen een brief of e-mail sturen naar CIPO, postadres: Postbus 13634, 2501 EP Den Haag; e-mailadres: redactie@cipo.org; of bellen met CIPO op (070) 364 38 18.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht