Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Raymond Spanjar wint ICT Personality Award 2009

Woerden, 18 november 2009

Raymond Spanjar, oprichter van de sociale netwerksite Hyves is winnaar geworden van de ICT Personality Award 2009. Zijn verkiezing werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal ICT~Gala op 17 november 2009. Spanjar krijgt de ICT Personality Award, omdat hij met de ongekend snelle groei van Hyves laat zien hoe groot de invloed van ICT kan zijn op het dagelijks leven. Daarnaast is Spanjar een rolmodel voor alle jongeren die nadenken over een toekomst in deze sector.

In 2004 startte Raymond Spanjar samen met twee vrienden de sociale netwerksite Hyves, die nu al meer dan negen miljoen gebruikers heeft. Na het opzetten van de beleggingssite IEX.nl in 1996, is Hyves de tweede succesvolle internettoepassing voor consumenten die hij heeft ontwikkeld.

ICT~Office kent jaarlijks de ICT Personality Award toe aan een persoon die zich positief heeft onderscheiden op het gebied van ICT. Zonder zijn twee compagnons tekort te willen doen, heeft Spanjar laten zien oog te hebben voor creatief gebruik van ICT in het dagelijks maatschappelijk en economisch verkeer. Sociale netwerksites als Hyves hebben als geen ander medium een nieuwe manier van communiceren geïntroduceerd, die grote invloed hebben op persoonlijke en zakelijke relaties en processen. Daarmee is Hyves hét voorbeeld van een succesvolle Nederlandse ICT-toepassing, die voor elke gebruiker - jong en oud - toegankelijk en aansprekend is.

Spanjar is ook een rolmodel voor al die jongeren, die nadenken over een toekomst in deze sector. Jongeren, die ICT~Office onder andere met projecten als 'Alles is IT' en 'ICT-er in de klas' wil uitdagen in de ICT-sector te gaan werken. Ten slotte is Spanjar met zijn 32 jaar een ondernemer 'pur sang', die niet vanuit structuren en regels opereert, maar op basis van zijn persoonlijke drive diensten ontwikkelt, die aanspreken en daardoor succesvol zijn.

De ICT Personality Award maakt deel uit van de Nationale ICT~Awards, die bijdragen aan de stimulering en de imagoverbetering van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Eerdere winnaars van de ICT Personality Award zijn Marjolein ten Kroode (2008), Harold Goddijn (2007), Jan Kees de Jager (2006), Paul 't Hoen (2005), Siep Eilander (2004), Clifford Sobel (2003), Joop van Lunteren (2002), Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn (2001) en Ton Risseeuw (2000). Meer informatie: www.ictawards.nl.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------

Noot aan de redactie (