Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 18 november 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 18 november t/m zondag 29 november 2009

Woensdag 18 november
13.00 uur
Wethouder Van Daalen opent het symposium over B.Slim, het programma dat overgewicht bij kinderen bestrijdt en inzet op een gezonde levensstijl. Het symposium wordt georganiseerd door de GGD en is bedoeld voor professionals uit de regio. Locatie: Verpleeghuis De Lichtenberg, De Open Hof, Utrechtseweg 293 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de kick off van het huis-aan-huis-blad 'Voor Jou'. Locatie: Strand Vathorst te Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de netwerkavond van ALTA (Amersfoortse Lawn Tennisclub 'Amersfoort'). Speciale gast is Richard Krajicek. Locatie: Branche, Stichtse rotonde 11 te Amersfoort.

Donderdag 19 november
9.30 uur
Wethouder Van 't Erve spreekt tijdens de conferentie 'Grensverleggend Actief. Gemeenten in internationale samenwerking'. Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Kruyt brengt een werkbezoek aan Mode Met een Missie. Het modeatelier vergroot de kans op de arbeidsmarkt voor de vrouwen die er werken. Locatie: Sociaal Activeringscentrum De Koppeling, Dierenriem 11 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Luchtenveld woont de praktijkgerichte bijeenkomst "Binnenstedelijk bouwen is bouwen met lef" bij. Locatie: Gemeente Bunschoten, Stadsspui 1 te Bunschoten-Spakenburg.

19.30 uur
Wethouder Van 't Erve reikt certificaten uit als afsluiting van de emancipatietraining 'actief burgerschap Marokkaanse mannen'. Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

19.50 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de gasten welkom voor aanvang van het Relatieconcert door het Fanfarekorps 'Bereden Wapens' van de Koninklijke Landmacht. Wethouder Hekman woont het concert dat aangeboden wordt door het Regionaal Militair Commando West bij. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Vrijdag 20 november
13.30 uur
Wethouder Van 't Erve is samen met gedeputeerde De Jong aanwezig bij de aftrap van het project 'duurzaam verlichten van religieuze instellingen'. Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 5 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent een speciale bijeenkomst voor kinderen omdat het dit jaar 20 jaar geleden is dat door de Verenigde Naties 'De Rechten voor het Kind' zijn vastgesteld. Elsa van Loo, de nieuwe jongerenvertegenwoordiger van Nederland voor de Verenigde Naties zal een bijdrage leveren. De kinderen van 25 Amersfoortse basisscholen spelen het VN-spel, de kinderen hebben tekeningen gemaakt die worden tentoongesteld. Locatie: De raadzaal, stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Hekman onthult de kunstwerken van het kunstenaarsduo Knikov in de wijk Kruiskamp. Het kunstenaarsduo Knikov (Bob Kovel en Philip Knipscheer) heeft in het kader van het afscheid van wethouder Jan de Wilde (in 2006) de opdracht gekregen een beeld in de openbare ruimte van Kruiskamp te maken. Locatie: Buurthuis de Roef, Neptunusplein 66K te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de viering van het 20-jarig bestaan van de stichting Lize, overlegpartner Rijksoverheid Zuid-Europese gemeenschappen. Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation te Utrecht.

Zaterdag 21 november
9.00 uur
Wethouders Hekman en Van 't Erve openen garage Koestraat in een elektrische bolide. Locatie: Parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouders Van Daalen en Boeve openen de speeltuin Rivierenwijk Soesterkwartier. Locatie: Speeltuin de Rivierenwijk in het Soesterkwartier.

Zondag 22 november
14.00 uur
Wethouder Kruyt is juryvoorzitter van de schrijfwedstrijd georganiseerd door bibliotheek Eemland. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het slotfeest van Nederland Leest. Locatie: Bibliotheek Zonnehof, Zonnehof 12 te Amersfoort.

Maandag 23 november
13.30 uur
Wethouder Van Daalen opent het nieuwe hostel van het Leger des Heils in Amersfoort. Het hostel is een 24-uurs woonvoorziening met permanente begeleiding voor harddrugsverslaafde dak- en thuislozen. In een hostel kunnen cliënten langere tijd blijven en hebben ze een eigen kamer. Locatie: Zwaluwenstraat 101 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Luchtenveld spreekt tijdens de Rabobank Woonmanifestatie, een bijeenkomst voor starters op de woningmarkt. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt sluit de slotdiscussie af tijdens het 'Sportcafé'. Tom van 't Hek leidt de discussie. Het sportcafé wordt georganiseerd door de SRO en heeft als thema: Topsportontwikkeling in Amersfoort. Tijdens het sportcafé zal de wethouder het jubileumboek van Atletiekvereniging A.V. Triathlon in ontvangst nemen. De AVT bestaat 25 jaar. Locatie: De Dissel, Disselplein 6 te Hooglanderveen.

Woensdag 25 november
12.15 uur
Wethouders Hekman en Kruyt neemt deel aan het symposium "De dag van de wethouder", georganiseerd door de Wethoudersvereniging. Locatie: Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1 te Hilversum.

17.30 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens het Blommestein Beraad 'Belang in de Publieke Ruimte'. Locatie: Kasteel de Vanenburg, Vanenburgerallee13 te Putten.

18.00 uur
Wethouder Kruyt spreekt tijdens de sponsorbijeenkomst 'Meet, Greet and Eat' van Xynix Opera. Wethouder Hekman neemt ook deel aan de sponsorbijeenkomst. Locatie: Han van Zwieten Architecten, Wagenwerkplaats, Soesterweg 314 te Amersfoort.

Donderdag 26 november
13.30 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de paneldiscussie tijdens de themadag 'Verhoging Arbeidsparticipatie: Stimuleren of forceren?'. Locatie: UniePlaza, Multatulilaan 12 te Culemborg.

16.30 uur
Wethouder Boeve slaat eerste paal voor verbouwing van het pand van FrieslandCampina. Locatie: Stationsplein 2 te Amersfoort.

17.45 uur
Wethouder Boeve opent het nieuwe kantoor van Golden Tulip. Locatie: Stadsring 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het 6e modeatelier van Mode Met een Missie. Het modeatelier vergroot de kans op de arbeidsmarkt voor de vrouwen die er werken, zij maken mode voor het label Ami-e-toi, dat ontworpen is door de Nederlandse modeontwerper Claes Iversen. Locatie: St. Aegtenkapel, 't Zand, 37 te Amersfoort.

19:30 uur
Wethouder Hekman loopt mee met de buurtvaders van de Gansenkuyl en het Vermeerkwartier. Locatie: De groene stee, Wiekslag 92 te Amersfoort.

Vrijdag 27 november
9.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de werkconferentie Utrecht 2040. Tijdens deze conferentie wordt de missie Utrecht2040, het verdrag van Utrecht, gepresenteerd en ondertekend. Locatie: Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht.

13.00 uur
Wethouder Boeve houdt een welkomstwoord tijdens 'Groeilink', het netwerk voor snel groeiende bedrijven. De wethouder is tevens aanwezig bij de afsluitende netwerkborrel om 17.00 uur. Locatie: Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de opening van de tentoonstellingen: '10 jaar The one minutes', 'Happy Families' en 'Marcel van Eeden'. Locatie: Kunsthal KadE, Smallepad 3 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de tentoonstelling DORST, kunst op de fles. Vanaf 1995 tot heden is in opdracht van Drankengroothandel Scheerder BV elk jaar door een kunstenaar een etiket voor een jeneverfles ontworpen. Het resultaat van dit kunstproject wordt getoond in Museum Flehite. De burgemeester neemt de 1e fles in ontvangst. Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Kruyt neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'De Oudkatholieke Kerk en haar parochie op 't Zand', een standaardwerk over de geschiedenis van de Oudkatholieke Kerk verweven met de geschiedenis van Amersfoort. Locatie: Oudkatholieke Kerk, 't Zand te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt geeft het startsein voor de winterversie van het 10e Global Village Festival. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

22.00 uur
Wethouder Kruyt zal het laatste glas heffen op het Festival 'Smart in 't Hart'. Locatie: Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Maandag 30 november
13:00 uur
Wethouder Luchtenveld opent en neemt deel aan het panel tijdens het kennisevent "GO or no GO. Beslissen over duurzame gebiedsontwikkeling." Locatie: De Wagenwerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,