Ingezonden persbericht



Uitslag ledenreferendum PvdA Haarlem:

Joyce Langenacker gekozen als lijsttrekker PvdA Haarlem

Joyce Langenacker is door de leden van de PvdA Haarlem gekozen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Zij versloeg bij in een ledenreferendum haar medekandidaten Jan de Ridder en Oktay Özcan. Dat werd dinsdag 17 november door de PvdA bekend gemaakt in het Patronaat.

De leden van de PvdA konden via internet, telefonisch of per post hun stem uitbrengen. Zij zetten daarbij alle kandidaten in volgorde van voorkeur. 210 leden van de PvdA brachten hun stem uit, wat neerkomt op een opkomst van 30 procent. In de eerste ronde van de ledenraadpleging kreeg Langenacker 46,7 procent van de stemmen. Jan de Ridder haalde 33,7 procent, Oktay Özcan 19,6 procent. Wanneer een kandidaat in de eerste ronde niet de absolute meerderheid haalt, valt de kandidaat met de minste stemmen af en wordt naar de tweede voorkeur van de kiezers van deze kandidaat gekeken. In deze tweede ronde haalde Joyce Langenacker 61,3 procent en Jan de Ridder 38,7 procent van de stemmen.

Joyce Langenacker is blij met de uitverkiezing door de leden. Langenacker: "Ik voel me vereerd met het vertrouwen dat de leden van de PvdA in mij hebben gesteld. Ik heb veel zin in de campagne, waarbij wij als PvdA een mooie uitslag willen neerzetten. In deze economisch moeilijke tijden is de PvdA hard nodig om te strijden voor behoud van werkgelegenheid, economisch herstel en sociaal beleid voor de mensen die het niet alleen redden. Daar wil ik de komende maanden samen met alle andere kandidaten zoveel mogelijk Haarlemmers van overtuigen".

De rest van de kandidatenlijst zal door de ledenvergadering van de PvdA worden vastgesteld op dinsdag 8 december 2009. Dinsdag 24 november stellen de PvdA-leden daarnaast het nieuwe verkiezingsprogramma vast.


Noot voor redacties