Ingezonden persbericht



Introductie YouBeDo.com - de webboekwinkel waar je gratis 10% doneert aan een goed doel

Ede, 18 november 2009 - Waarom zou je het niet doen? Dat is de boodschap van YouBeDo.com, een nieuwe webwinkel voor boeken. Je koopt online een boek voor dezelfde prijs als bij andere webwinkels of boekhandels en doneert gratis 10 % van het aankoopbedrag aan een goed doel naar keuze. De donatieteller op de site houdt de stand precies bij. Inmiddels zijn al meer dan 200 verschillende goede doelen aangesloten bij YouBeDo.com, waaronder bekende goede doelen als SOS Kinderdorpen en KWF Kankerbestrijding en minder bekende als Drive Against Malaria en Stichting Smiles.

Hoe werkt het?
YouBeDo.com werkt in drie stappen:

* Bestel een boek

* Selecteer een goed doel

* Betaal en doneer gratis 10 % van het aankoopbedrag aan dat goede doel... ... en zie meteen de donatieteller oplopen met het gedoneerde bedrag!

YouBeDo.com is opgericht door ondernemers Michael van Loenen en Bert van Ingen als bedrijf zonder winstoogmerk met het doel om nieuwe geldstromen te creëren richting goede doelen. De donatie van 10 % van het aankoopbedrag gaat ten koste van hun eigen marge. Zo stellen ze iedereen in staat om gratis een bijdrage te doen aan een betere wereld, gewoon door te consumeren. Michael van Loenen: "Waarom zou je voor dezelfde prijs bij een bedrijf kopen dat alle winst voor zichzelf of de aandeelhouders houdt? Why not YouBeDo?"

YouBeDo.com heeft 1,5 miljoen titels in haar webwinkel en verkoopt deze tegen de wettelijk vastgestelde boekenprijs op www.YouBeDo.com. Klanten betalen dus gegarandeerd niet meer voor een Nederlands boek dan elders en via de donatieteller is volledig transparant hoeveel geld naar de goede doelen gaat. De verzendkosten bedragen ¤ 1,95 voor elke bestelling, ongeacht het aantal boeken. YouBeDo.com werkt elke dag aan de verdere uitbreiding van haar selectie. Zo worden op dit moment boeken in diverse talen toegevoegd. YouBeDo.com is aangesloten bij de Thuiswinkel Organisatie en voorzien van het Thuiswinkelwaarborg.

Over YouBeDo.com
YouBeDo.com is de enige online boekwinkel waarbij elke consument 10% van elke aankoop gratis kan doneren aan het goede doel van zijn of haar keuze. YouBeDo.com heeft toegang tot alle 1,5 miljoen titels en hanteert dezelfde prijzen als andere boekwinkels, dus doneren is gratis. Inmiddels zijn meer dan 200 bekende en minder bekende goede doelen aangesloten. YouBeDo.com is aangesloten bij de Thuiswinkel Organisatie en voorzien van het Thuiswinkelwaarborg.