Ingezonden persbericht


Renee Bergkamp reikt eerste 'MBO-Certificaat Ondernemerschap' uit

Met het MBO-Certificaat Ondernemerschap op zak kunnen mbo-studenten laten zien dat zij ondernemend zijn. Ze hebben een streepje voor bij bedrijven die initiatiefrijke werknemers zoeken en ze hebben ook een goede kans van slagen als zelfstandig ondernemer. Vrijdag 20 november reikt Renée Bergkamp, directeur-generaal Ondernemen & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken, het eerste MBO-Certificaat Ondernemerschap uit tijdens de feestelijke afsluiting van de Brainport Entrepreneurship Week. Deze bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur in de Kennispoort te Eindhoven.

Het MBO-Certificaat Ondernemerschap, een initiatief van de gelijknamige stichting, springt in op de behoefte die de samenleving heeft aan ondernemende mensen. Martin Spanjers van FNV zelfstandigen, voorzitter van de raad van toezicht van de stichting, licht toe: "Dit certificaat geeft niet alleen aan dat je iets kúnt, maar ook dat je iets wilt. Het komt je niet aanwaaien. Je moet serieus aan de slag met leerdoelen die je zelf bepaalt. Heb je het certificaat verdiend, dan zeg ik: ga vooral je gang in de maatschappij en volg je ambities!"

De stichting stelt zich niet alleen tot doel om te certificeren, maar wil ook actief onderwijs in ondernemersvaardigheden stimuleren. Uitgangspunt daarbij is dat ROC's en kenniscentra het beleid bepalen en dat de stichting helpt om 'de ondernemende plus' op een uniforme manier op het mbo-diploma te krijgen.

De stichting MBO-Certificaat ondernemerschap, opgericht in augustus 2009, komt voort uit het project MBO-Certificaat Ondernemerschap, gefinancierd door het ministerie van OCW en EZ en heeft op dit moment de steun van meer dan 20 ROC's in Nederland, KC-Handel, de kamer van Koophandel en diverse bedrijven.

Tijdens de Brainport Entrepreneurship Week (BEW) wordt volop de mogelijkheid aangeboden om actief deel te nemen en op innovatieve ideeën te komen. Iedereen met ondernemersgeest is welkom op één van de vele workshops en seminars.

De BEW 2009 wordt gezamenlijk georganiseerd door: Kamer van Koophandel Brabant, Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen, ROC Eindhoven, Brainport Development, Syntens, Gemeente Eindhoven, Gemeente Helmond, ROC ter Aa Helmond, Universiteit van Tilburg, Groene Campus Helmond en High Tech Automotive Campus.

Meer informatie: www.mboco.nl

Kijk voor het complete programma van de BEW 2009 op: www.brainport.nl/entrepreneurshipweek_2009