Ingezonden persbericht





PvdA Statenleden stellen vragen over problemen Aldel

Naar aanleiding van berichten dat bij Aldel in Delfzijl problemen zijn ontstaan, waardoor de werkgelegenheid op de tocht staat, heeft de PvdA Statenfractie schriftelijke vragen gesteld. Naast het inzakken van de aluminiumprijs door de crisis zou ook de hoge stroomprijs een rol spelen. Naar aanleiding hiervan hebben PvdA-Statenleden Sjak Rijploeg en Jan Batting de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten voorgelegd:


1. Klopt het dat de stroomprijzen voor industrieel gebruik in Nederland hoger zijn dan in ons omringende landen? En zo ja, wat is daarvan de oorzaak?


2. Klopt het dat het zusterbedrijf van Aldel in het Duitse Voerde steun krijgt van de overheid en zo ja, betreft dit een Europese regeling die voor heel Europa geldt en dus ook in Nederland kan worden toegepast?


3. Als dit een Europese regeling betreft kunt u deze dan zo spoedig mogelijk inzetten bij Aldel? Indien het geen Europese regeling betreft is het dan mogelijk een Nederlandse variant van bovengenoemde regeling te bewerkstellingen?




Ingezonden persbericht