Reesink N.V.


Overname activiteiten Nederlandse Staal Unie V.O.F. en Stalutech B.V.

Koninklijke Reesink N.V. heeft overeenstemming bereikt over de overname van de activa uit het faillissement van de Nederlandse Staal Unie V.O.F., Stalutech B.V. en Vincento Investments B.V. Deze bedrijven zijn gevestigd in Stampersgat onder de rook van Moerdijk. Reesink zal ook een groot deel van het personeel overnemen.

De Nederlandse Staal Unie (NSU) is sinds de jaren '60 van de vorige eeuw actief als groothandel in walserijproducten. Daarnaast biedt de onderneming ook bewerkingen aan als stralen, zagen en snijden. Stalutech levert een compleet programma kabeldraagsystemen en kan de complete montage verzorgen.

Door deze overname heeft Reesink zijn positie op de Nederlandse staalmarkt fors vergroot en kunnen klanten van zowel de NSU als Reesink Staal B.V. optimaal gebruik maken van de bewerkingen en aanvullende assortimenten die beide bedrijven leveren. Het grote inkoopvolume voor de Reesink bedrijven zal leiden tot een betere inkooppositie bij de Staalwalserijen. De gezamenlijke omzet van NSU en Stalutech bereikte in 2008 een piek van ca. 40 mln. In 2009 leed de onderneming sterk onder de economische crisis, de forse daling van de staalprijzen en hoge financieringslasten leidde tot het faillissement.

Door de herstructurering en de inbreng van nieuw kapitaal is de verwachting dat de activiteiten in 2010 positief zullen bijdragen aan de winst van Koninklijke Reesink N.V. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

Zutphen, 18 november 2009
Directie Koninklijke Reesink N.V.






---- --