Socialistische Partij

18-11-2009 * De SP stond vanmiddag met een rad van fortuin 'tussen beide markten'. Met een draai aan het rad konden stadjers kijken of ze in aanmerking komen voor een mooi praatje van het kabinet. Helaas geeft een draai aan het rad 99% kans op de 'prijs' u moet doorwerken tot u 67 bent en veel geld kwijtraakt.

De partij protesteert met het rad van fortuin tegen de plannen van het kabinet om de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar. SP afdelingsvoorzitter Sandra Beckerman: "Het kabinet is nog steeds van plan om de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Daarnaast willen ze via fiscale maatregelen ook de pensioenleeftijd verhogen. Dit gaat mensen veel geld kosten."

De SP roept stadjers met dit ludieke protest op om mee te doen met de demonstraties die de FNV op 21 november organiseert in Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam. Tijdens de actie op woensdag kunnen stadjers zich intekenen om gratis mee te gaan met de bus naar de demonstratie. Beckerman: "De SP vindt het absurd dat het kabinet deze maatregel neemt onder het mom van crisisbestrijding. Tegelijkertijd wordt niets wordt gedaan aan de oorzaken van de crisis. Maatregelen die op brede steun kunnen rekenen zoals het afschaffen van de subsidie op villa's en het zwaarder belasten van multinationals worden niet genomen. Wij zullen op 21 november laten zien dat het beter en socialer kan en moet en hopen dat velen zich aansluiten."