Gemeente Zandvoort


Meest Creatieve Ondernemer: Greeven Makelaardij "Rob en Timo Greeven zijn trendsetters in makelaarsland.", zo oordeelde de jury die Greeven Makelaardij verkoos tot Meest Creatieve Ondernemer van Zandvoort. Met hoge verkopen en inventieve acties zoals "3% overdrachtsbelasting" onderscheiden zij zich van hun concurrenten.

Wethouder Tates overhandigde op 2 november voor de eerste keer de wisseltrofee aan de Meest Creatieve Ondernemer. De jury koos de makelaardij uit 16 nominaties, die allemaal intensief bekeken zijn. In de jury: wethouder Wilfred Tates, Sacha Bouwman (Holland Casino), Ivo Berkhoff (Koninklijke Horeca Nederland), Gert Jan van Kuijk (Ondernemersvereniging Zandvoort), Lana Lemmens (VVV Zandvoort) en Hilly Jansen (gemeente Zandvoort). Natuurlijk zet www.zandvoort.nl de nummers 1 tot en met 4 ook even in de schijnwerpers:


1. Greeven Makelaardij
Rob en Timo Greeven zijn volgens de jury trendsetters in makelaarsland. Zij hebben de actie 3% overdrachtsbelasting bedacht. Bij een normale verkoop betaalt de koper 6 %, maar Makelaardij Greeven liet verkoper en aankoper de kosten delen. Deze actie inspireerde andere makelaars om hetzelfde te doen. Ook is de makelaardij als eerste in de regio gestart met digitale plattegronden op internet. Zo kunnen woningzoekenden een nog completere indruk krijgen van het aanbod. Kortom, een jong en dynamisch bedrijf met goede ideeën op makelaarsgebied voor particulieren en bedrijven.

De wisseltrofee is het beeld 'Het haringmeisje', gemaakt door Noor Brandt. Een mooi beeld dat het gevoel voor Zandvoort weergeeft. Makelaardij Greeven mag dit beeld een jaar lang een mooi plaatsje geven.


2. Drank- en spijslokaal Laurel en Hardy
Onlangs bestond het café 10 jaar en dit werd groots gevierd. De ondernemers hebben volgens de jury blijk gegeven van een grote interesse in de dorpsgemeenschap en de collega ondernemers. Zij stonden aan de wieg van Rondje Dorp, waarbij diverse horecaondernemingen en hun clientèle een bezoekje brengen aan elkaars ondernemingen. Daarnaast organiseren ze veel activiteiten, van de Ladies cabrio rally en Winter Barbecue tot de Laurel en Hardy lookalike avond. De onderneming is een stabiele factor nu Horeca-leegstand in het dorp zichtbaar is en kroegen nogal eens van eigenaar wisselen. Na de brand van vorig jaar augustus werd de draad weer snel opgepakt en is het drukker dan ooit.


3. Strandpaviljoen 13 Skyline
De ondernemers zijn er in geslaagd om een compleet eigen identiteit aan dit paviljoen te geven met het thema Australië. Ze zijn grondleggers van Zandvoort (A) live, een jaarlijks terugkerend, zeer geslaagd muziekfestival op strand. Ze zijn grondleggers van het après-ski feest, waarbij er kilo's sneeuw naar Zandvoort wordt vervoerd en Zandvoort diverse landelijke kranten haalt. Bedenkers van originele zaken als het eerste huwelijk op strand, Australisch kerstfeest en de aangespoelde Legopop. Een ondernemer die volgens de jury Zandvoort op de kaart zet.


4. Chocoladehuis Willemsen
De jury gaf ook een eervolle vermelding aan Chocoladehuis Willemsen. Met name de speciale producten op het gebied van evenementen sprongen in het oog. Zo kwam deze ondernemer met een chocolademedaille voor de Zandvoortse Circuitrun, haringen en andere visjes van chocola en marsepein in het kader van Week van de Zee, en chocoladeversies van de ontwerpen van de Kinderkunstlijn. Hier koop je volgens de jury niet alleen chocolade, maar souvenirs met het Zandvoort gevoel. De uitstraling van het pand met als hoofdkleur turkoois vormt een aanwinst voor de Haltestraat.

Veel creatief ondernemerschap dus in Zandvoort. Het beeld van Noor Brandt zal nog een mooie reis maken de komende jaren.