Gemeente Boxtel


GGD vaccineert jonge kinderen tegen de Mexicaanse griep


18-11-2009


Op 25 november en 16 december worden ook in Boxtel jonge kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar en huisgenoten van kinderen jonger dan 6 maanden, gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


De vaccinaties worden uitgevoerd door de GGD Hart voor Brabant in sporthal De Braken. Via oproepkaarten worden kinderen uitgenodigd hun ?prik? te komen halen. De vaccinaties vinden op beide dagen plaats van 13.00-17.00 uur. Voor de directe omgeving van De Braken betekent dit een constante toeloop van kinderen en hun ouders. Via een bewonersbrief worden direct omwonenden geïnformeerd. Dit omdat er een behoorlijke verkeers- en parkeerdruk verwacht wordt op beide dagen. De gemeente zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. Op www.boxtel.nl/griep.php vindt u alle informatie, waaronder de verkeersroutes.


Kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar


Op 25 november en 16 december worden kinderen ingeënt vanaf 6 maanden tot 5 jaar. Ook de huisgenoten van kinderen jonger dan 6 maanden krijgen een oproep om gevaccineerd te worden. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Voor deze vaccinaties worden zo?n 2100 Boxtelaren, jonge kinderen en hun huisgenoten, opgeroepen. De GGD gaat uit van een opkomst van 80%, wat betekent dat zo?n 1600 mensen worden ingeënt.


Fietsen en carpoolen


Omdat op beide dagen in vier uur tijd zo?n 2100 mensen moeten worden gevaccineerd, verwachten we een grote verkeersdrukte. We roepen ouders/verzorgers bij deze dan ook op om zoveel mogelijk op de fiets te komen of te carpoolen. Deze oproep wordt ook verspreid via scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang.


Autoverkeer en parkeren


Via verkeersroutes wordt arriverend en vertrekkend verkeer gescheiden. Binnenkomend verkeer wordt via Tongeren naar De Braken geleid. Mensen wordt verzocht om via de Tongersestraat en Tongeren naar De Braken te rijden. Wanneer mensen via de Leenhoflaan arriveren, worden ze omgeleid via de Esschebaan, Mezenlaan, Tongeren en De Braken. De gemeente heeft het parkeerterrein van de sporthal gereserveerd. Wanneer dit vol is, zijn er andere parkeergelegenheden. Vertrekkend verkeer kan vanuit De Braken rijden via Esschebaan, Leenhoflaan. Om de afwikkeling van het verkeer goed te laten verlopen, vragen we u de instructies van de verkeersregelaars op te volgen.


Tijdens beide middagen zal er eenrichtingsverkeer worden ingesteld op De Braken. De rijrichting is van Tongeren naar de Esschebaan. Doorgaand verkeer wordt verzocht deze weg zoveel mogelijk te weren.


Bekijk de omleidingsroute (Pdf, 282 kB)...
Zie het origineel


Hartelijk dank voor uw medewerking!


Op verzoek van de GGD ondersteunt de gemeente Boxtel de activiteiten op 25 november en 16 december. Wij willen iedereen die op die dagen naar De Braken komt voor een inenting, alle omwonenden en de overige verkeersdeelnemers in de omgeving bij voorbaat hartelijk danken voor hun medewerking.