Gemeente Zwolle

Nieuwe straatnamen in Stadshagen

Datum uitgave persbericht: 11/17/2009

In Stadshagen wordt van een tweetal straten de loop aangepast en krijgt een voetpad een naam. Ook een klein stuk van de provinciale weg tussen Hasselt en Nieuwleusen, dat op Zwols grondgebied ligt krijgt een naam: N 377. Tenslotte wordt de straatnaam Lippenmos in de buurt Milligen ingetrokken. Deze straat is namelijk niet aangelegd.

Arendshorstlaan en Ahnemstraat licht gewijzigd

Ten opzichte van de oorspronkelijke straatnaambenoeming in 2003 zijn er in het project Hagen in Stadshagen 26 extra kavels gerealiseerd. Daarom wordt de loop van de Arendshorstlaan en de Ahnemstraat licht gewijzigd.

Raatakkerpad

Het voetpad bij de Raatakkerstraat, dat loopt van de Frankhuizerallee tot aan de Akkerbergplein, krijgt de naam Raatakkerpad.

N 377

Er ligt een klein deel van de provinciale weg N 377 op het grondgebied van de gemeente Zwolle. Dit wegdeel stond voor de grenscorrectie van 2001 in de "oude" gemeente bekend als de Hasselterweg. Deze naam is in Zwolle al elders in gebruik. Daarom is gekozen om deze weg N 377 te noemen.

Lippenmos ingetrokken

Bij de uitvoering van het deelplan `Laantjes' in de buurt Milligen is de straat Lippenmos nooit aangelegd. Daarom wordt deze naam nu ingetrokken.