Socialistische Partij

Huurders complex akkerstraat Groningen betalen terecht minder huur

18-11-2009 * Bewoners van de twee complexen aan de Akkerstraat met een ondeugdelijk balansventilatiesysteem hoeven voorlopig ruim tweehonderd euro minder huur te betalen. Dat heeft de huurcommissie bepaald.

Eelco Eikenaar: "Dat deze bewoners nu minder huur hoeven te betalen is volkomen terecht." De bewoners hebben jaren gestreden tegen de onwillige woningbouwcorporatie Lefier. Uiteindelijk moest de rechter er aan te pas komen om een onafhankelijk onderzoek af te dwingen. In dat onderzoek kwam onomstotelijk vast te staan dat er niets deugde van het balansventilatiesysteem. Eerder werd al duidelijk dat Lefier eieren voor haar geld kiest en het balansventilatiesysteem gaat vervangen voor een, ander wel werkend, ventilatiesysteem.

Ook de SP heeft zich met deze zaak bemoeid. Meerdere keren stelde de partij schriftelijke vragen en werd het college van Burgemeester en Wethouders in debatten ter verantwoording geroepen. SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar typeert het optreden van het college als 'zwak en afwachtend'. Het college liet Lefier volgens hem haar gang gaan. "Dit mag nooit weer zo. De volgende keer moet het college meteen ingrijpen als bewoners met terechte klachten komen over een ongezond binnenmilieu. Dat deze bewoners nu minder huur hoeven te betalen is volkomen terecht."