CO.NL Domein Naam Extensie bestaat 1 Jaar


EuroDNS kijkt terug op succesvol jaar

AMSTERDAM, 20091104 -- Op 18 november is het precies een jaar geleden dat de registratie van domeinnamen met een .co.nl extensie mogelijk werd. Domeinnaam registrar EuroDNS kijkt terug op een succesvol eerste jaar.

CO.NL's algemeen manager, Sander Scholten, licht toe "het afgelopen jaar is voor ons hectisch geweest en het is erg bevredigend om de stabiele groei van het aantal CO.NL namen te zien. De domeinen worden niet alleen geregistreerd maar veelal ook actief gebruikt door de houders. Subdomeinen met de .co.nl uitgang vormen een locaal alternatief voor de .NL, die inmiddels 3.6 miljoen registraties telt. De afnemende beschikbaarheid van .NL domeinen ondersteunt o.i. het bestaansrecht van de alternatieve .co. extensie. Daarnaast beschikt CO.NL over een groot Internationaal potentieel met de nodige traffic en de beste domeinen voor uw business zijn misschien nog wel beschikbaar!".

Tijdens de eerste voorrangsfase, een jaar geleden, hebben met name de houders van een merkrecht hun namen vastgelegd. Denk daarbij aan www.heineken.co.nl, www.podcast.co.nl, www.bacardi.co.nl, www.coach.co.nl en www.coach.co.nl. Na deze voorrangsfase volgde een bijzonder succesvolle Landrush en de volledige openstelling van de registraties voor iedereen vanaf de Go Live.

De co.xx domein extensies staan voor 20% van alle wereldwijd geregistreerde country code domeinnamen en ruim 45 landen promoten hun .co.xx extensie als dè lokale standaard. CO.UK bijvoorbeeld, is een bijzonder populaire domein extensie met ruim 8 miljoen registraties. Het zelfde geldt voor CO.NZ, het subdomein van Nieuw Zeeland. Het doel van deze COmmerciële extensies is duidelijk en er gelden veelal minder restricties voor een .co.xx registratie, wat deze domeinnamen erg aantrekkelijk maakt voor personen en bedrijven zonder vestiging in het land van deze extensie.

Ter ere van het eenjarig bestaan van de .co.nl extensie op 18 november, kondigt EuroDNS een interessante promotie aan op deze Nederlandse domein extensie. Registreer nu je eigen .co.nl domein voor slechts 9,99 met de promotie code `CONL999' via www.eurodns.com. Deze korting is van kracht tot eind December 2009.

Voor meer informatie over CO.NL: Zie www.domain.co.nl. Om te profiteren van onze promotie surf je naar www.eurodns.com.

Contact:
Melanie Delannoy
2, Rue Léon Laval
3372 Leudelange
Luxembourg

EuroDNS