ICTroom winnaar FD Gouden Gazelle Award 2009


HILLEGOM, 20091118 -- ICTroom, een van de grootste specialisten in de realisatie van groene en state-of-the-art datacenters in Nederland, is door het Financieel Dagblad opnieuw tot winnaar van de Gazellen Award uitgeroepen. Dit keer in de categorie "middelgroot" in de provincie Zuid-Holland.

Met een omzetgroei van 500% van 2006 tot 2008 voldeed ICTroom ruim aan het criterium van 20% en behoort daarmee tot de 36 snelst groeiende bedrijven in Nederland. Een uitzonderlijke prestatie zeker in deze roerige tijden. ICTroom is in 2006 al eerder winnaar van een FD Gazellen geweest in de categorie klein. Waarna in 2007 een nominatie volgde. In oktober dit jaar is ICTroom bovendien de winnaar van de Sustainable Grower Award, voor duurzame groei, in de prestigieuze Deloitte Technology Fast 50 ranking.

Op 17 november heeft Chris Galenkamp, Managing Director van ICTroom de prijs in Theater Zuidplein (Rotterdam) in ontvangst mogen nemen.
"Uiteraard voorzagen onze plannen in een groei in omzet. Maar onze ambities lagen vele malen hoger en die zijn uitgekomen. We realiseren ons dat we hem te danken hebben aan onze medewerkers, zonder hun expertise, kennis en vooral inzet hadden we dat niet bereikt.
En niet te vergeten ook dankzij onze klanten voor wie we serverruimtes of datacenters hebben mogen realiseren en die we met onze expertise hebben ondersteund." Aldus Chris Galenkamp.

Over de Gazellen Award
De Award wordt jaarlijks toegekend aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het belangrijkste criterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over deze periode en in het eerste gemeten jaar behoort de omzet minimaal ? 100.000,- te bedragen. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn. Genomineerde bedrijven moeten daarnaast financieel gezond zijn. De Gazellen Award is een initiatief van het Financieel Dagblad, ABN Amro, Graydon, KPMG en SAP.


Over ICTroom
ICTroom is een van de snelst groeiende technologiebedrijven, die zich heeft bewezen met het realiseren van uiterst betrouwbare computerruimtes. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en managen van hun datacenter of serverruimten. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facilitaire Infrastructuren bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.
In Nederland maar intussen ook daarbuiten is ICTroom betrokken bij ruim 75.000 m2 datacenterfaciliteiten. Tot de klantenkring van ICTroom behoren tal van grote Nederlandse bedrijven, banken, ziekenhuizen en ministeries. Recente miljoenencontracten bij o.a. de Rabobank en vtsPN dragen bij aan een verdere groei van ICTroom.

ICTroom