Dow Chemical Company bespaart printkosten door Xerox


BREUKELEN, 20091118 -- Dow kiest opnieuw wereldwijd voor Xerox als part-ner voor Enterprise Print Services (EPS). EPS is de eerste oplossing die ondernemin-gen helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kan-toor tot repro tot virtuele werkplek. Bij Dow bestaat deze oplossing uit Managed Print Services én het outsourcen van de huisdrukkerijen.

Het Enterprise Print Services contract betreft het in beheer nemen van de decentrale Xerox apparatuur op alle vestigingen van Dow wereldwijd. Xerox monitort de apparatuur en zorgt voor een continue beschikbaarheid van de machines. Dit levert een aanzienlijke kostenbespa-ring op voor Dow. In de centrale huisdrukkerij van Dow - het Copy Centre - kunnen alle fabrieken hun reprografische opdrachten indienen. Dit Copy Centre wordt ge-rund door personeel van Xerox en is voorzien van Xerox apparatuur, waarmee hoogwaardige eindproducten, zoals brochures, leaflets en manuals worden afgele-verd. In het Copy Centre vindt tevens de productie plaats van grootformaat afdruk-ken voor de afdeling engineering.

Xerox beheert de decentrale printapparatuur en huisdrukkerij onder andere in de Verenigde Staten, Canada, India, Zwitserland, Duitsland en Nederland. Alle decen-trale apparatuur bij Dow Nederland wordt beheerd vanuit Dublin. Vanuit Dublin wordt er passend bij de aard van de melding contact opgenomen met een key user bij Dow voor bijvoorbeeld het vervangen van toner of papier, of wordt er een techni-cus van Xerox naar Dow gestuurd. Door het continu monitoren wordt er proactief gereageerd op veranderingen binnen de apparatuur. Op de huisdrukkerij voert Xerox het dagelijkse management. Xerox garandeert voldoende bezetting en ontzorgt de locatie.

Hans Smit, I.S. Client Account Representative bij Dow: "Xerox is wereldwijd preferred supplier van Dow en de reden voor dit nieuwe contract is het realiseren van een kos-tenbesparing. Wij hebben opnieuw voor Xerox gekozen omdat zij in staat zijn we-reldwijd niet alleen het beheer over te nemen van de decentrale apparatuur, maar ook in staat zijn dit te doen voor onze centrale huisdrukkerijen. Vanuit Amerika wor-den de wereldwijde uitbestedingen gemanaged, die zijn gekoppeld aan SLA's. Hier-door hebben wij al onze documentgerelateerde zorgen uit handen kunnen geven."

Rajiv Agarwala, directeur Xerox Global Services (XGS) Nederland: "Wij zijn zeer ver-heugd dat Dow opnieuw voor Xerox heeft gekozen. De ondertekening van het nieu-we contract is het bewijs dat wij in staat zijn aan de wensen en eisen van Dow te blijven voldoen. Wij zijn als enige partij in staat het gehele plaatje - van het beheer van de decentrale printers tot het overnemen van de repro - aan Dow te leveren. Met deze Enterprise Print Services onderscheiden wij ons van andere partijen in de markt. "

Het EPS-aanbod bouwt verder op het leiderschap van Xerox in Managed Print Servi-ces, naar aanleiding van haar positionering in het Leaders Quadrant van het in au-gustus 2009 gepresenteerde Gartner Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS). En de positie als MPS-marktleider in het Quocirca Europese MPS rapport van oktober 2009.

-xxx-

Over Dow Chemical Company
Met een jaarlijkse omzet van $57,4 miljard en 46.000 medewerkers wereldwijd is Dow een divers chemiebedrijf dat de kracht van wetenschap en technologie combi-neert met het `Menselijke Element' om voortdurend die dingen te verbeteren die van essentieel belang zijn voor de vooruitgang van de mens. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten aan klanten in 160 landen waarbij het che-mie en innovatie verbindt met de principes van duurzaamheid om mensen te voor-zien van schoon water, voedsel en medicijnen tot verfstoffen, verpakkingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging. Op 1 april 2009 heeft Dow het bedrijf Rohm and Haas overgenomen. Dit bedrijf maakt geavanceerde materialen, heeft een omzet van $10 miljard, en 15.000 medewerkers wereldwijd in dienst. Verwijzin-gen naar `Dow' of het `bedrijf' hebben betrekking op The Dow Chemical Company en haar geconsolideerde dochterondernemingen, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. Meer informatie over Dow is te vinden op www.dow.com.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kan-toren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Ko-ninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en product-namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelij-ke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.





Ingezonden persbericht