Innovatieve Munisense geluidsbelastingdienst voorkomt geluidsoverlast


LEIDEN, 20091118 -- Geluidbelasting door economische en sociale activiteiten zoals evenementen, horeca, industrie en bouwen is onvermijdelijk. Geluidsbelasting binnen de normen houden is voor gemeenten echter ingewikkeld, kostbaar en arbeidsintensief. Als gevolg kan er op geluidshinderklachten niet adequaat en niet tijdig worden gereageerd. Real-time en continue meten is een oplossing, maar tot voor kort onbetaalbaar. Munisense biedt dit nu aan gemeenten tegen tien keer lagere kosten.

De munisense biedt gemeenten en geluidsdeskundigen een unieke en zeer betaalbare on-line dienst om op meerdere plaatsen simultaan, continu en in real-time de geluidsbelasting te meten, te analyseren, historisch vast te leggen en direct te alarmeren bij normoverschrijdingen. De dienst is inmiddels bij meerdere gemeenten in gebruik.

Bij geluidsoverlast moet via een meting worden vastgesteld of de vergunde niveaus worden overschreden. Pas na deze meting kon de gemeente gaan handhaven. Het was voor gemeentes onbetaalbaar om deze meting continue uit te voeren.

De munisense dienst verandert dat, door slim gebruik van nieuwe innovatieve draadloze sensornetwerken technologie, gedistribueerd meten en het Internet gebaseerde INSIGHTNOW(TM) platform van munisense. De dienst maakt de geluidsdruk real-time en continue zichtbaar voor de gemeente en vergelijkt de metingen continue tegen de geluidsnormen. Bij overschrijding wordt de handhaver direct gealarmeerd en kan direct ingrijpen. Meerdere personen kunnen gelijktijdig van de dienst gebruikmaken en meerdere geografisch gespreide evenementen worden gelijktijdig bewaakt.

De dienst is volledig draadloos en duurzaam, dit maakt het systeem zeer snel inzetbaar, betrouwbaar en milieuvriendelijk.

Tinus Kanters van de gemeente Eindhoven: "Dank zij het INSIGHTNOW(TM)platform met sms alert weet ik direct wanneer er geluidsnormen worden overschreden. Ik kan op elke plek inloggen om te zien wat er speelt en ik kan de organisator hierop aanspreken en zorgen dat we klachten voor zijn."

Het systeem is in gebruik bij meerdere gemeenten en bedrijven.

Over munisense
Munisense levert beheerde en direct inzetbare telecommunicatie- en real-time sensordata aggregatie, analyse en presentatie diensten op basis van open wireless sensornetwerk standaarden zoals Zigbee. De diensten maken het mogelijk om zeer grote hoeveelheden sensor data op een uniforme wijze en tegen zeer lage kosten direct on-line beschikbaar te maken, voor verdere analyse, rapportage en notificatie. Het stelt de gebruiker in staat om zich te concentreren op de toepassing, i.p.v. de uitrol, aggregatie, integratie en opslag van sensordata.

Op basis van het munisense INSIGHTNOW(TM) platform heeft munisense toepassingen ontwikkeld voor de meting en handhaving van geluids- en trillingsbelasting, binnenklimaat in scholen, legionella preventie, energiebeheer, voertuig detectie en watermanagement. Munisense richt zich met haar diensten op verbetering van (en inzicht in) handhaving, gezondheid en infrastructuur voor gemeenten, scholen en overheden. Munisense is lid van de Zigbee Alliance.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met George Boersma, Munisense BV, Leiden, eorge.boersma@munisense.com, +31 71 711 4623

Munisense BV





Ingezonden persbericht