Ingezonden persbericht


Persbericht

Ssense en HU werken samen aan professionalisering recruitment

Registeropleiding Post-HBO Recruitment in februari van start

Leusden, 19 oktober - HR adviesbureau Ssense en Hogeschool Utrecht (HU) verzorgen vanaf februari 2010 gezamenlijk de registeropleiding Post-HBO Recruitment. De opleiding is bedoeld voor HR-professionals met een HBO werk- en denkniveau, met enige jaren werkervaring binnen Recruitment en het HR werkgebied. Met deze samenwerking leveren Ssense en HU een bijdrage aan de professionalisering van het recruitment vakgebied.

Ondanks de recessie verdient recruitment veel aandacht. Het aantrekken van goed personeel is essentieel, omdat een mismatch steeds kostbaarder wordt. De nieuwe opleiding is een voortzetting van de opleiding van Ssense, die in 2007 is gecertificeerd. De Registeropleiding Post-HBO Recruitment is een deeltijdopleiding van achttien dagdelen, verspreid over een half jaar. Ssense heeft samenwerking gezocht met HU om de opleiding verder te professionaliseren. 'De opleiding voorziet in een noodzakelijke verdiepingsslag en geeft de HR-professional de mogelijkheid om zich te mengen in de strategische keuzes die moeten worden gemaakt bij een verkrappende en vergrijzende arbeidsmarkt', aldus Theo van Vlodrop, directeur van Ssense.

Dianne Beunk, manager contractactiviteiten bij HU: 'Voor Hogeschool Utrecht is de registeropleiding een nieuwe stap in de versterking van het aanbod in Personeel & Arbeid opleidingen.' De HBO-opleiding voor recruiters gaat verder dan het leren van methoden voor succesvol werven. De opleiding geeft de professional de mogelijkheid om het blikveld te verruimen. Er wordt aandacht besteedt aan het verantwoord en effectief bewerken van de arbeidsmarkt. Nieuwe middelen, zoals e-recruitment en werven via (online) sociale netwerken, zijn een prominent onderdeel van de opleiding.

Op woensdag 18 november vindt een ontbijtsessie plaats in Utrecht. GeĂŻnteresseerden kunnen zich bij Hogeschool Utrecht aanmelden voor deze informatiebijeenkomst.

Ssense
Ssense is een onafhankelijk HR adviesbureau met als visie 'Werk is essentieel voor mensen'. Het adviesbureau is in 1997 opgericht. De adviseurs van Ssense zijn gespecialiseerd in het bieden van praktische oplossingen voor vraagstukken op het gebied van mobiliteit, recruitment, re-integratie en verzuimbegeleiding.

HU
Hogeschool Utrecht is een hoogwaardig aanbieder van onderwijs en ontwikkeling die wil bijdragen aan een duurzame kennissamenleving, waarbij de mens het uitgangspunt is. HU leidt hoogwaardige professionals op en werkt daarnaast, door ondernemerschap en kennisontwikkeling, aan de innovatie van de beroepspraktijk. In samenwerking met relaties worden initiatieven ontplooid om te experimenteren en te innoveren.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht