Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - bestemd voor onmiddellijke vrijgave

Zevenaar, 21 oktober 2009

Groei voor starters; zinvol of noodzaak?
Jong MKB Forum geeft antwoord op 18 november 2009

Woensdag 18 november organiseert Jong MKB de Liemers Achterhoek een regionaal forum met als thema GROEI. Een belangrijk onderwerp voor zowel de startende als de meer ervaren ondernemer. Want is groei zinvol of noodzakelijk voor het voortbestaan van je bedrijf? En hoe ga je om met negatieve groei; de bedrijfsperikelen rondom een economische recessie? Alle antwoorden vinden ondernemers tijdens het interactieve forum in Het Musiater te Zevenaar.

Van nul naar twee miljard
De dag start met een ontvangst om 13:30 uur. Aansluitend volgt een presentatie door Rob Salemink, eigenaar van Provare en voorzitter van Jong MKB de Liemers Achterhoek. Als trainer, ondernemer en netwerkvoorzitter weet hij als geen ander wat groei voor een ondernemer kan betekenen. Rob Salemink: 'Het begint met inspiratie. Groei wordt gestuurd door de ondernemer zelf. Zijn persoonlijke en bedrijfssucces.' De tweede presentatie komt voor rekening van de inspirerende Petra Reek. Zij wist persoonlijk en zakelijk succes te bereiken door in korte tijd een succesvolle Europese organisatie op te zetten in persoonlijke accessoires. Vanuit Doetinchem runt zij het bedrijf Fossil Europe BV, onderdeel van de Fossil Group met een wereldwijde omzet van meer dan twee miljard euro. Haar inspiratie en talent is meer dan een reden om het Jong MKB forum te bezoeken.

Financiën nooit beperkende factor
Na de koffiepauze gaat Lizethe Kluijtmans van Rabobank Nederland verder en geeft antwoord op de vraag waarom de ene ondernemer meer succes heeft met groei dan de andere ondernemer. Zij belicht de kritische factoren en geeft praktische tips. Voor de ondernemer kan de accountant een belangrijk adviseur zijn bij een groeipad. Hij kan ervoor zorgen dat groei positief blijft en een rendementsverbetering brengt. Dat zal Jaap Luchies, adviseur bedrijfskunde en financiering van de GIBO groep komen vertellen.

Interactief, je eigen groei
Na de presentaties is het tijd voor interactie. In kleine subgroepen gaan de deelnemers aan het forum zelf aan de slag. Tijdens een brainstormsessie gaan zij onder leiding van een deskundige een persoonlijke Top 10 opstellen voor hun eigen groei. Persoonlijk of zakelijk. Daarbij worden de deelnemers gestimuleerd om buiten de traditionele kaders te denken. Immers is creativiteit de bron voor inspiratie. Op haar beurt is inspiratie de weg die naar groei leidt.

Voor alle ondernemers
Het regionale Jong MKB forum is interessant voor alle ondernemers. Immers heeft iedere ondernemer te maken met de groeivraag. Positieve groei en negatieve groei. Ondernemers die vooruit willen bezoeken daarom op 18 november van 13:30 tot 19:30 uur het forum in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62 te Zevenaar. Leden van Jong MKB de Liemers Achterhoek hebben gratis toegang. Niet-leden betalen E 20 exclusief b.t.w. per persoon. Meer informatie of aanmelden via de website: www.jongmkbliemersachterhoek.nl.

Noot voor de redactie,