Ingezonden persbericht


'ChristenUnie doet in Venlo wat Wilders niet durft'

Geert Wilders laat de kiezers in z'n eigen geboorteplaats in de kou staan. Dat zei Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, tijdens een bezoek aan Venlo. Slob laakte het gebrek aan vertrouwen dat Wilders jegens de bevolking van Venlo toont. De ChristenUnie doet, voor het eerst, wél mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Limburgse stad.

Slob, tijdens een spreekbeurt op uitnodiging van de ChristenUnie in Venlo: ,,Wilders vond het risico van meedoen aan de verkiezingen hier te groot. Hij warmt zich gretig aan vrijblijvende peilingen maar als het erop aankomt z'n aanhang in vertrouwen te nemen en ook lokaal politieke verantwoordelijkheid te dragen, dan laat hij ze in de kou staan. Ik ben blij dat het de ChristenUnie wél gelukt is met een gekwalificeerde kandidatenlijst en een stevig programma aan de herindelingverkiezingen in Venlo mee te doen. Juist in deze turbulente tijd is het van belang om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Daarvoor zijn wij als ChristenUnie ook opgericht. Niet om thuis bij de haard te gaan zitten en de confrontatie met politieke tegenstanders te mijden."

In Venlo worden over twee weken (18 november) al verkiezingen gehouden. De ChristenUnie doet voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. In de afgelopen jaren is het aantal ChristenUnie-leden en -stemmers in Limburg fors toegenomen.

////////////